SVIJET NA NOGAMA, SVI ČEKAMO 1. JUN! PROCURILI TAJNI DOKUMENTI AMERIČKOG MINISTARSTVA OBRANE O NLO!

Za 12 dana istorija više neće biti ista!

Pentagon je 2020. otkrio postojanje Radne grupe za proučavanje neidentifikovanih vazdzšnih pojava (UAPTF), čiji je program imao zadatak prikupiti sve informacije koje vojska ima o iskustvima s NLO-ima, koje se ne mogu racionalno objasniti. Očekuje se da će Pentagon 01. juna izvjestiti Kongres o svojim nalazima, dok će očekivani izveštaj biti objavljen
U Sjedinjenim Državama javni interes za neidentifikovane leteće objekte (NLO-i) potiče iz neposredne ere nakon Drugog svijetskog rata, sa sve naprednijom avio tehnologijom, naučno-fantastičnom pomamom iz 1950-ih i pretjeranim strahom od Crvenih, odnosno od radikalno napredne sovjetske tehnologije. Sve je to pridonijelo sve većim brojem navodnih iskustava s NLO i dovelo do teorija da navodno nismo sami u svemiru.
Američka vlada i vojska nisu ostale imune na nagađanja. 1948. službeno su zadužile američko ratno vazduhoplovstvo da službeno prouči i dokumentuje informacije o NLO-ima, a sve je dobilo kodni naziv Project SAUCER (odnosno Projekt Leteći tanjir), a kasnije preimenovanom u Project Sign (ili Projekt Znak).

Američko vazduhoplovstvo je 1949. godine plasiralo završni izveštaj unutar Projekta Znak u kojem se zaključuje da se velika većina NLO-a može objasniti ovozemaljskim pojavama poput aviona, vremenskih balona, oblaka, zraka sunca, zvijezda i drugih pojava.

Iste godine, vahduhoplovstvo je pokrenulo novu istragu, nazvanu Projekt Grudge te je utvrdilo da većina dokaza kojima je raspolagala ukazuje na neprirodnu tehnologiju ili uobičajene kosmičke i zemaljske događaje. Završni izveštaj projekta Grudge, štampan je u avgustu 1949. godine i zaključeno je ovo:
Nema dokaza da su prijavljeni predmeti rezultat naprednog naučnog inostranog razvoja; i stoga ne predstavljaju direktnu prijetnju nacionalnoj sigurnosti. S obzirom na to, preporučuje se smanjenje istrage i proučavanje izveštaja o NLO.

Izveštaj je takođe utvrdilo da su “svi” dokazi kojima je vazduhoplovstvo raspolagalo doveli do zaključka da su viđenja rezultat “pogrešnog tumačenja različitih konvencionalnih predmeta”, “masovne histerije” i “napetosti zbog Hladnog rata” te podvala koje su pojedinci namjerno počinili tražeći publicitet.

Project Grudge formalno je zatvoren 1951. godine, a nasledio ga je Project Blue Book 1952. godine.

Početkom pedesetih godina prošlog vijeka, neki američki istražioci medija doveli su u pitanje objektivnost projekta Grudge tvrdeći da je on imao za cilj razotkrivanje viđenja NLO od samog početka, te sugerišući da vazduhoplovstvo SAD svoj posao nije shvatalo ozbiljno ili da je čak ignorisalo ili omalovažavalo civile koji su prijavljivali neidentifikovane fenomene.

Projekt Plava knjiga nastavio se do 1969. godine. Za to vrijeme prikupljeno je više od 12.600 izveštaja o opažanju, s time da je Vazduhoplovstvo ponovno zaključilo da je većina njih jednostavno pogrešno identifikovana prirodna pojava ili tehnologija koju je stvorio čovjek. Međutim, ukupno 701 viđenja formalno je ostalo klasifikovano kao “neidentifikovani”.
Ipak, proučavanja utemeljena na Projektu Plava knjiga pokazala su sledeće:

“Nijedan NLO koji je istraživalo i ocjenjivalo Vazdzhoplovstvo nikada nije bio prijetnja nacionalnoj sigurnosti”, i nije bilo “dokaza da su viđenja kategorizovana kao neidentifikovana predstavljala tehnološki razvoj ili načela izvan dometa modernih naučnih saznanja”, odnosno da se radilo o “nezemaljskim letjelicama.”

Projekt Plava knjiga službeno je ugašen početkom 1970. godine, a iako su vazdzšne snage nastavile neformalno katalogizovati izvještaje o incidentima sa NLO-a u osjetljivim vojnim objektima sredinom 1970-ih, neće se stvoriti novi formalni programi za prikupljanje i analizu podataka o NLO do novog milenijuma (barem nijedno za koje javnost zna).

To se promijenilo u 2.000-ima. Američka odbrambena obavještajna agencija pokrenula je 2007. novu istragu NLO nazvanu Napredni program za identifikaciju svemirskih prijetnji (AATIP). Kongres je dodijelio 22 miliona dolara projektu tokom petogodišnjeg perioda. Postojanje tajnog programa otkriveno je tek prošle godine, kada su nadležni otkrili Radnu grupu za proučavanje neidentifikovanih pojava (UAPTF).

Za razliku od programa koji su došli prije njega, AATIP nije vodilo ratno vazduhoplovstvo, nego ga je vodilo krilo Odbrambeno-obavještajne agencije, koja se obično bavi vojnim obavještajnim službama i informiše kreatore politike i vojsku o vojnim sposobnostima potencijalnih protivnika.


AATIP je na kraju objavio tri video zapisa koji su snimljeni američkim vojnim avionima između 2004. i 2015. godine, koji prikazuju nevjerovatnu brzinu NLO-a, neobičnih oblika, poput Tik-Taka, što znači da odudaraju od bilo čega poznatog što je dosad stvorio čovjek. U aprilu 2020, nevjerovatnim i prije objavljenim javnim priznanjem, američka vojska potvrdila je autentičnost video zapisa.

AATIP je službeno zatvoren 2012. godine, ali američka vojska nastavila je neformalno prikupljati informacije o viđenjima NLO-a. Sredinom 2020., nakon što je vojska provjerila video snimke NLO, Obavještajni odbor Senata zadužio je Pentagonov ured za morsku obavještajnu službu da standardizuje prikupljanje i izvještavanje o neobjašnjivim pojavama, stvarajući UAPTF.
Radna grupa dobila je 180 dana od dana usvajanja Zakona o odobrenju obavještajnih poslova 2021. godine da Senat obavjesti o svojim nalazima. Zakon je prošao kroz Kongres, a potpisao ga je bivši predsjednik Donald Tramp u decembru 2020. godine. UAPTF sada ima rok da do 01. juna da pripremi izvještaj.

U julu 2020. predsjednik Obavještajnog odbora Senata Marko Rubio nagovjestio je da glavna briga nije toliko mogućnost otkrića da nismo sami u svemiru, nego da je neki američki protivnik, poput Kine ili Rusije, mogao napraviti “neki tehnološki skok koji im” omogućuje provođenje ove vrste aktivnosti i za koji Vašington ne zna.”

– Možda postoji potpuno, nekako dosadno objašnjenje za to. Ali to moramo saznati – dodao je.

Šta ćemo saznati 1. juna?
Porast uzbuđenja zbog predstojećeg izvještaja radne grupe, koji će biti objavljen za nešto više od dvije nedelje, pojačan je prošlomjesečnom potvrdom Pentagona o autentičnosti novih foto i video dokaza o neobjašnjivim pojavama, ovaj put zabilježenih od strane osoblja koje je radilo na poslovima bušenja u Kaliforniji 2019. godine.
​Na snimcima se vide misteriozni NLO u obliku piramide koji putuju velikom brzinom i uključuju se u neobične manevre. Taj je incident izazvao zabrinutost u mornarici, koja je početkom ove godine otkrila da nije imala pojma ko je i šta odgovoran za takve letove.

Previous articleVIŠKOVIĆ: SVIM RADNICIMA BIĆE POVEĆANE PLATE
Next articleNEOČEKIVANO – TERZIĆ PREUZIMA TOTENHEM