PENTAGON SPREMA VOJSKU ZA RATOVE BUDUĆNOSTI

GEJTSOVA EKIPA JE MOZAK PROJEKTA

Potpisan je ugovor vrijedan 22 milijarde dolara, vojni sukobi poslije ovog neće biti isti!
Kompanija Majkrosoft, čiji je osnivač milijarder Bil Gejst, postigla je sporazum sa Pentagonom i dobiće ugovor vrijedan 21,88 milijardi dolara i desetogodišnji period razvoja i integracije.
Futurističke zaštitne naočare kompanije Majkrosoft deo su programa “Integrisani sistem za vizuelno uvećanje” ili “IVAS”. Program je započet pre skoro dvije godine i trebalo bi da integriše mnoge nove tehnologije u američku vojsku u narednim godinama. Do sada je u programu predstavljeno nekoliko prototipova, što znači da su Sjedinjene Države spremne da pređu na proizvodnju odabranih proizvoda.

– Program pruža pojačanu svjest o situaciji, omogućavajući razmjenu informacija i donošenje odluka u raznim scenarijima – navodi se u saopštenju za štampu koji su izdali “Program Executive Office-Soldier” i Majkrosoft.
Šta su Gugl naočare?

Američka vojska planira da koristi Majkrosoft zaštitne naočare za obuku, vježbe, ali i u realnoj borbu.
Postoji više vrsti ovih naočara. One će sadržati navigacioni sistem, informacije o lokaciji prijateljskih vojnika, prepoznavanje lica i avatare koji će učestvovati u razvoju strategija. Naočare imaju standardnu optičku opremu – toplotnu, noćnu i dnevnu.

Težina prototipa je 2,5 kg, ali IVAS tvrdi da će dizajneri ukloniti ovaj problem. Majkrosoftove zaštitne naočare će moći da snimaju skripte, nakon čega će moći da se pregledavaju.

Takođe će moći da komuniciraju sa mikro-dronovima, što će vojniku pružiti potpuno drugačiji pogled na bojnom polju.

Previous articleISPAO VAM JE ZUB? NEMA VEZE, IZRAST ĆE NOVI
Next articleNEREALNA LJEPOTA! BELA HADID U JEDNOSTAVNOJ KOŠULJI NAPRAVILA HAOS NA INSTAGRAMU!