DODIK NAJAVIO SKUP PODRŠKE HEROJIMA JAVNE NABAVKE

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je okupljanje pristalica vladajućih stranaka ispred zgrade Okružnog suda u Banjaluci, nakon što je taj sud u srijedu odbacio žalbe na odluku o pritvoru direktoru Instituta za javno zdravstvo RS Branislavu Zeljkoviću i vlasnicima i direktorima privatnih firmi, Saši Markoviću, Draganu Dubravcu i Slavku Bojiću, koji su osumnjičeni za teške zloupotrebe u javnim nabavkama medicinske opreme tokom pandemije kovida 19.

„Vladajuća koalicija okupljena oko SNSD-a organizovaće masovni skup sa koga ćemo pružiti podršku nepravedno utamničenim herojima naših javnih nabavki, koje su najprije uhapsili neki policajci na jedan kaubojski način, i to ciljano baš na naš veliki praznik, da sve nas što više ponize. A onda su ih neke sudije i tužioci bacili u tamnicu i na medijsku lomaču, na način kako je to nekada na nekim drugim prostorima radila inkvizicija! Ja i mi to više nećemo mirno posmatrati, jer, ako sada ovo prođe, sutra će tako završiti i mnogi drugi heroji naših javnih nabavki, koji su, zajedno sa mnom i cijelom našom Vladom, najzaslužniji što smo u jednom izuzetno teškom, neizvjesnom vremenu spasili stotine hiljada ljudskih života! Pa, jel’ mi sad treba da mirno sjedimo i čekamo skrštenih ruku da vidimo ko je sljedeća meta na njihovoj crnoj listi za odstrel časnih i poštenih ljudi: ja, predsjednica Željka, premijer Višković, gospoda Stevandić, Đajić, Čađo ili neko sedmi, deseti? E, pa neće moći, neće proći!“, poručio je Dodik na vanrednoj pres konferenciji.

Upitan kako komentariše nalaze tužilaštva da su osumnjičeni fakturisali cijene zaštitnih medicinskih maski po 20 puta većoj cijeni od nabavne, a cijene zaštitnih medicinskih odijela po duplo većoj cijeni od nabavne, Dodik je odgovorio da tu nema ništa nezakonito. „Pa, vi zaboravljate da smo mi u jeku pandemije morali da se snalazimo kako znamo i umijemo i zato je naša vlada odlučila da ničim ne ograničava naše javne nabavke. Tako je počeo veliki humani poduhvat, ne samo ovih četvoro hrabrih ljudi, jer ima još mnogo naših znanih i neznanih junaka koji su povukli sve svoje veze i kod nas i u svijetu, nesebično ulažući u poslove naših javnih nabavki svoj mukom stečeni profesionalni ugled, sav svoj entuzijazam i nadljudske napore, ne pitajući nijednog trenutka koliko će oni zaraditi u tim poslovima.

Pa čak i da su zaradili milione, to su smiješne cifre spram posljedica koje bi nastupile da oni svojim vještinama nisu uspjeli u našim javnim nabavkama, a koje bi se mjerile hiljadama izgubljenih života. I umjesto da im svi pokažemo poštovanje i odamo priznanje kao spasiocima, otuđeni centri moći unutar našeg pravosuđa protiv takvih ljudi provode javni linč, opštu harangu, smišljaju najogavnije laži!“, rekao je Dodik.

Mislio je, kaže, da je prošlo vrijeme ovakvih istraga kada je Vlada prošle godine vratila dobavljaču mobilnu bolnicu, koju je nabavila za smještaj oboljelih od kovida. „I tad su pričali kako to nije po zakonu, prijetili hapšenjima i zatvorom i mi smo popustili pred njihovim lažima. Vratili smo već kupljenu mobilnu bolnicu, jednu od najmodernijih u svijetu, al’ sad vidim da smo se zaje……li! Jer, ne znači ništa tim otuđenim centrima moći u pravosuđu to što mi pokušavamo da spašavamo živote. Oni samo znaju da pitaju pošto si ovo nabavio, kol’ko si platio, šta je koštalo, k’o da ne znaju da ljudski životi nemaju cijenu! Uvjeren sam da se oni tako samo prave ludi i da nas pokušavaju napraviti ludima, ali, evo, tome je došao kraj. I ako nam opet bude zatrebala ta mobilna bolnica, evo sad im kažem: opet ćemo je nabaviti, al’ je više nećemo vraćati. Ako drugima ne treba, nama u Vladi treba još više bolnica i mnogo čega drugog! Pa ćemo vidjeti ko će se na kraju posljednji smijati!“, poručio je Dodik.

Tekst je satiričnog karaktera

Previous articleDEMOS TRAŽI DIREKTORSKE FOTELJE U BANJA LUCI
Next articleZA 6 MJESECI PROGLASIT ĆEMO NEZAVISNOST RS