ZOLAK: “MESSER” ZA BANJALUKU MOŽE DOSTAVITI PET CISTERNI KISEONIKA SEDMIČNO

Direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandar Zolak izjavio je da ga je predstavnik kompanije “Messer” obavijestio da su u mogućnosti da organizuju dostavu određenih količina medicinskog kiseonika za potrebe zdravstvenog sektora u Republici Srpskoj.

U pitanju je pet cisterni (jedna cisterna je kapaciteta cca23 tone) medicinskog kiseonika sedmično, plus jedan kamion medicinskog kiseonika u medicinskim bocama.

“Prvih 150 boca bi bile date na revers, jer je evidentno da u Republici Srpskoj nema dovoljno medicinskih boca, ako ih i ima uopšte”, naveo je Zolak.

Navedene količine bi se uvozile iz Republike Hrvatske, te potom isporučivale u Banjaluku.

“Uzimajući u obzir da je Ministarstvo zdravlja Republike Srpske izračunalo da su sedmične potrebe zdravstvenih ustanova Republike Srpske oko 120 tona, može se izvući zaključak da su potrebne količine medicinskog kiseonika obezbijeđene i dostupne. Predstavnika kompanije ‘Messer’ sam zamolio da ovu informaciju proslijedim i ministru zdravlja RS Alenu Šeraniću, da bi on preduzeo potrebne radnje iz nadležnosti Ministarstva na čijem je čelu”, istakao je Zolak.

Previous articleGRADONAČELNIK PRIJEDORA POKUŠAO SAMOUBISTVO
Next articleSNOUDEN O ”PADU FEJSBUKA”: SVIJET JE NA JEDAN DAN BIO ZDRAVIJE MJESTO