ZBOG ČEGA JE DR. JOVANA STOJKOVIĆ TOLIKO OPASNA

Pripadnici MUP rano jutros pokucali su na vrata antivakserke Jovane Stojković sa nalogom Višeg javnog tužilaštva za pretres stana jer se protiv nje vodi istraga zbog sumnje da je počinila krivično delo izazivanje panike i nereda, a ona ih je dočekala psovkama i uvredama, a u jednom momentu rekla je i nešto što je obradovalo mnoge – “da ide u PIP materinu odavde”

Doktorka Stojković, samo napred! Malo nam je korona virusa, punih bolnica, ogromnog broja zaraženih i žrtava, da nam na sve to treba neko ko će “na sva usta” da propagira protiv vakcina koje nam jedine mogu pomoći da se uskoro vratimo normalnom životu.
Stojkovićeva se, međutim, nije zaustavila tu. U “drami” koja je trajala sat vremena u njenom stanu, a koju je prenosila uživo na Fejsbuk profilu pokreta Živim za Srbiju, antivakcinašica je policajce pitala i “zašto ne hapse Dragana Đilasa za 300 miliona evra na Mauricijusu nego maltretiraju nju i muža”, a dohvatila se i Velje Nevolje, voditelja Darka Mitrovića i čega god da je stigla, samo ne optužbi koje se njoj stavljaju na teret.

“Da me neće sa Veljom Nevoljom staviti? Ja i Veki… 22 godine sam učila školu da ne bih mogla da govorim to što sam učila, da me hapse u pola sedam ujutru. Se*em se i na školu i na posao”, govorila je Stojkovićeva teatralno policajcima.

Nakon što je završila sa pominjanjem jednog od najopasnijih kriminalaca koji je pre skoro dva meseca uhapšen zbog sumnje da stoji iza tri ubistva, mučenja i otmica, prešla je i na druge teme koje su trenutno aktuelne u Srbiji, pa je sebe uporedila i sa, sada već bivšim, voditeljem “Mentalnog razgibavanja” koji je uživo u programu dao otkaz na Novoj S.

“Pošto je Darko Mitrović dao otkaz uživo, evo dajem i ja”, rekla je Stojkovićeva u svom “Mentalnom otopljavanju” na Fejsbuk lajvu, kako su njen jutrošnji performas nazvali brojni tviteraši.

Darko Mitrović je takođe poznat po brojnim antivakserskim ispadima koje je imao u prethodnim emisijama, a od čega se njegova matična kuća ogradila.

Zbog čega je dr Jovana Stojković toliko opasna?
Stojkovićeva je nezvanična “zvezda vodilja” antivakcinaškog lobija u Srbiji. Političarka i psihijatar koji se zalaže za neobaveznu vakcinaciju i u eri korona virusa nastavlja da javno iznosi svoje stavove koji se kose sa svim zvaničnim preporukama i mišljenjima struke. Ovde treba naročito imati u vidu činjenicu da je ona doktor, ali i javna ličnost, političarka, predsednica pokreta Živim za Srbiju, koje je zajedno sa Levijatanom izašla i na prlametnarne izbor, te da svaka njena izrečena misao može da utiče na veliki broj ljudi, a to je naročito opasano kada se tiče zdravlja nacije.

Ono što treba da znamo, jeste da sa padom procenta vakcinisanih, na velika vrata se vraćaju davno zaboravljene bolesti. Tako je, recimo, u Srbiji 2017. godine, kada je procenat vakcinisanih MMR vakcinom pao ispod 95 odsto (a što je prag ispod kojeg se ruši kolektivni imunitet), buknula epidemija malih bognija, bolest koja ni treba da postoji u 21. veku, upravo zato što protiv nje postoji efikasna vakcina. Te i naredne godine imali smo više do 6.000 zaraženih osoba, a 15 je umrlo.

Protiv Jovane Stojković se vodi i postupak pred Sudom časti Lekarske komore Srbije, pošto je pet lekara prijavilo za narušavanje etike i antivakcinalne aktivnosti.

Važno je napomenuti i da Stojkovićeva konstantno ističe svoju titulu doktora medicine, zbog čega se njen autoritiet uvećava kod publike, a sa druge strane, kada je pozvana na odgovornost da jedan lekar ne sme propagirati nedokazane medicinske stavove, Stojković se brani da njen “građanski aktivizam nema veze sa Lekarskom komorom Srbije (LKS)”, i da je u pitanju “postupanje građanke van radnog vremena”.

Podsetimo, policija je jutros, po nalogu Tužilaštva za visokotehnološki kriminal, došla u stan Jovane Stojković kako bi izvršila pretres stana i drugih prostorija koje ona koristi, zbog sumnji da je počinila krivično delo izazivanje panike i nereda informacijama koje je objavljivala na društvenim mrežama.

Policija je tokom pretresa tražila računar ili drugi uređaj sa kojeg je Stojkovićeva objavljivala antivakcinaške stavove.

Nakon pretresa stana, Stojkovićeva i njen suprug, koji je i snimao njenu dramu i policajce jutros u stanu, privedeni su. Njen suprug je zbog toga dobio krivičnu prijavu zbog ometanja službenog lica u vršenju dužnosti, i nakon toga je pušten da se brani sa slobode, a Stojkovićeva treba da bude saslušana, a nakon toga će biti doneta odluka o eventualnom određivanju pritvora.

Stojkovićeva je jutros privedena u velikoj akciji Tužilaštva za visokotehnološki kriminal u velikoj akciji protiv antivaksera. Pored nje privedene su još četiri osobe, a jedna od njih je Jelena Dabović, sestra košarkašica Milice i Ane Dabović. Ona je potvrdila da ju je SBPOK priveo zbog antivakcinaških informacija koje je objavljivala na društvenim mrežama.

Blic

Previous articleNEREALNA LJEPOTA! BELA HADID U JEDNOSTAVNOJ KOŠULJI NAPRAVILA HAOS NA INSTAGRAMU!
Next articleDIVLJE ŽIVOTINJE SU POSEBNO UGROŽENE OD ZAŠTITNIH MASKI