Vulićeva oplela po opoziciji

Večeras nije oslabljen dignitet i autoritet Milorada Dodika, već su PDP i SDS ponizili Republiku Srpsku i pokazali svoje pravo lice. Sramna je činjenica da su poslanici te dvije stranke podržali odluke Šefika Džaferovića i Željka Komšića kako bi ispunili želje zapadnih ambasada i tako zadali udarac ustavno zagarantovanim pravima Republike Srpske. PDP i SDS se vraćaju na sarajevsku političku scenu već sutra, a u Federaciji BiH im i jeste mjesto – naglasila je Vulićeva.

Ona je rekla da su čestiti Srbi opozicije i SNSD sa koalicionim partnerima još jednom dokazali zrelost i odanost Republici Srpskoj koja je iznad svega.

– Žalosno je da je večeras dokazanim izdajnicima draže da se konačna odluka štetna po entitetski interes donosi u memljivoj zgradi Predsjedništva, a ne u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Nakon posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, nakon večerašnje sramote PDP-a SDS-a, srpski narod i Republiku Srpsku u Sarajevu brani samo Milorad Dodik i SNSD. Hvala SDS-u i PDP-u što ste pokazali svoje pravo lice. Sad definitivno znamo da više sa vama ne treba da gubimo vrijeme kada branimo interese Republike Srpske – poručila je Vulićeva.
Ona je naglasila da će izdajnike prvom prilikom narod kazniti demokratskim putem, jer nije teško prepoznati njihove laži i podaništvo.

– Vi ste svojim postupcima dokazali da ste roba sa cijenom, a rekla bih i rokom trajanja – ocijenila je Vulićeva.

Prema njenim riječima, večerašnji postupak SDS-a je dokaz da su zapravo oni u toj, neraskidivoj, koalicionoj vezi sa SDA, dok su pojedinci i u finansijskoj.

– Sarajevski izvođač radova Milan Radović nije smio podržati interese srpskog naroda jer gradi velelepnu zgradu sa najkontroverznijim bošnjačkim biznismenom u centru Sarajeva. Zato je i izdao interese srpskog naroda – istakla je Vulićeva.

Sa druge strane, PDP-ova Jelena Trivić pokazala je da je postala samo provokator i jeftini populista koja kad treba stati iza srpskih interesa pobjegne iz parlamenta.

Javljaju mi da je Nebojša Vukanović već sedam dana u Kataru kod poznatog estetskog hirurga. Pitam samo kojim novcem sve to plaća kad stalno kuka da nema para? Da nije pratnja Biseri Turković – upitala je Vulićeva.

Previous articleDodik nije destabilizirajući faktor u BiH, nego međusobno prožimanje unitarizma i separatizma
Next articleKristijan Šmit se danas obraća u Parlamentu BiH