VUKANOVIĆA PRIJAVILE SUDIJE, OPTUŽUJU GA ZA VRIJEĐANJE

Nebojša Vukanović, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS, uhapšen je danas u Trebinju zbog remećenja javnog reda i mira.

Iz policije je saopšteno da je oko 10.40 časova slobode lišeno “lice inicijala N.V. zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru RS.”

“Navedeno lice je od jutros dva puta prijavljeno zbog narušavanja javnog reda i mira. Prva prijava je evidentirana oko 7.00 časova kada je lice N.V. vrijeđalo lice inicijala B.S., predsjednika Okružnog suda u Trebinju. Druga prijava je evidentirana oko 10,30 časova kada je lice inciijala N.V. prijavljeno da snima lica inicijala M.B. i B.S., predsjednike Osnovnog i Okružnog suda u Trebinju, kao i da galami na Trgu slobode u Trebinju”, piše u saopštenju PU Trebinje.

Navodi se da je Vukanović odbio da postupi po zakonito izdatom naređenju policijskih službenika prilikom lišenja slobode.

O događaju je obavješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju. Dalji rad po navedenim prijavama je u toku.

Na snimku trebinjskog portala ”Leutar.net” vidi se da je policija Vukanoviću stavila ”lisice” i sprovela ga do automobila.
PDP: Sloboda govora pala na ispitu
U saopštenju Partije demokratskog progresa, komentarišući privođenje Vukanovića, pišu da je “sloboda govora još jednom jednom pala na ispitu, jer tako želi režim u Srpskoj, pod čijom je apsolutnom kontrolom, nažalost i policija, koja hitno reaguje čak i na kritke prema pripadnicima vlasti.”

“U isto vrijeme lopovi im kolo vode, kriminalci bez zastoja obavljaju prljave poslove, ali se brani drugačije mišljenje i kritika korupcije koja je izjela naše društvo. SNSD-ova vlast ne želi opoziciju, Vukanovića i sve druge koji su bore da bolje društvo, protiv kriminala i korupcije, kojima nažalost služe i pojedinci u čijem je opisu posla suzbijanje takvih pojava”, saopštila je PDP.

Oni traže od policije u Trebinju da odmah pusti na slobodu Vukanovića i smatraju da narodnog poslanik “ni ovo privođenje neće spriječiti da ukazuje na negativne pojave u društvu, a opoziciju da se zalaže za istinu, pravdu i pravo da se svakom sudi po zasluzi, bio uz vlast ili opozciju.”

Previous articleMAJA DRAGOJEVIĆ SAD ŠUTI A ZNALA SE PROMOVISATI SA VUKANOVIĆEM
Next articleJESU LI OVO EPIDEMIOLOŠKE MJERE U RS