VUKANOVIĆ: NEMA TE KAZNE KOJA ĆE ME SPRIJEČITI DA PRAVOSUĐE DOVEDEM U RED

Policija mi je danas napisala kaznu od 600 KM zbog narušavanja javnog reda i mira, ali nema te kazne koja me može spriječiti u tome da ukazujem na bahatost nosioca pravosudnih funkcija u Trebinju, ali i cijeloj zemlji.

Kaže ovo za Srpskainfo poslanik Nebojša Vukanović, nakon puštanja na slobodu iz Policijske stanice u Trebinje, gdje je priveden nakon što je dva puta prijavljen za narušavanje javnog reda i mira. Oba puta policiji ga je prijavio predsjednik Osnovnog suda u tom gradu Milan Bosić.

Vukanović je prvo u sedam časova ujutro snimao sudije i tužioce ispred ispred zgrade pravosudnih institucija u Trebinju kada dolaze na posao, a nekoliko sati kasnije je na Trgu slobode u Trebinju snimao predsjednike Okružnog i Osnovnog suda u Trebinju, Bojana Stevića i Milana Bosića kako ispijaju kafu.

Vukanović ističe da je tačno da je galamio, „ali samo na one koji su kasnili na posao“.

– Oni koji su došli na vrijeme na posao, nisam im ništa rekao, samo onima koji su kasnili. Rekao sam im da su kriminalci i prozivao zbog kašnjenja. Kasnije sam zatekao Stevića i Bosića kako piju kafu iako je prošla pauza. Rekao sam im marš na posao, marš. Pitao sam šta radi u kafani u radno vrijeme – pojašnjava Vukanović.

On kaže da su korumpirane sudije i tužioci odgovorni za svo „zlo koje se dešava u gradu Trebinju i cijeloj državi“ i da će uvijek ukazivati na sve njihove propuste.

Vukanović pita šta nosioci pravosudnih funkcija rade u kafani nakon što im istekne pauza. On je najavio da će objaviti sve presude sudija za koje smatra da su korumpirani, pa neka građani sami prosude.

– Pedofil koji je snimao seks sa maloljetnicom i maltretirao je dobio je smiješnih šest mjeseci zatvora. Neću ništa dalje da pričam. Mogu me kažnjavati, ali me neće zaustaviti da ukazujem i dalje na njihove propuste u radu – kaže Vukanović.

On dodaje da se policija dobro ophodila prema njemu tokom ispitivanja u Policijskoj stanici Trebinje i da nema nikakvih zamjerki na njihovo ponašanje.

Kaže da je spreman da odgovara za svako djelo koje napravi, ali da ta pravila trebaju važiti za sve, a ne samo za njega.

Za svako djelo koje napravim trebam da odgovaram, ali da plaćam montirane presude presuđenim pedofilima i kriminalcima, ako je to pravda onda svaka čast. Trebinjske sudije su mi u zadnjih nekoliko godina uzele skoro 70.000 KM na te montirane presude. Jasno je da žele da me unište – poručuje Vukanović.

Podsjećamo, hpšenje Vukanovića izazvalo je žestoke reakcije opozicije čiji su predstavnici zatražili da se on odmah pusti na slobodu.

Rukovodstvo SDS, čiji je Vukanović poslanik, okupilo se odmah ispred Policijske uprave u Trebinju, zahtijevajući njegovo puštanje. Ispred policije je potom počelo i spontano okupljanje građana, među kojima je bio i poslanik PDP Ljubiša Krunić, ali i odbornici sa Vukanovićeve Liste za pravdu i red.

Vukanović je nakon dva i po časa pušten iz policije, a iz SDS su ubrzo kasnije objavili fotografije iz Predsjedništva te stranke uz poruku da “su uvijek uz svog narodnog poslanika”

Previous articlePRELETAČ DIREKTOR CENTRA ZA SOCIJALNI RAD TREBINJE
Next articleHIT PREDSTAVA “TEŠKO JE REĆI ZBOGOM” PREMIJERNO U BANJALUCI I PRIJEDORU