VAŽNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST POVODOM NEMILOG DOGAĐAJA

Uskoro će se navršiti godinu dana od završetka Lokalnih izbora, a Predsjednik se suočava sa skandalom neviđenih razmjera, u režimima i izvođenju prvog čovjeka Grada, gradonačelnika Pavlovića. Najalost Predsjednik je došao u žižu javnosti zbog egocentričnosti, nepromišljenosti, bahatosti i vulgarnosti privatnog ponašanja dotičnog. Jednog trenutka nije pomislio da je javna ličnost, koja predstavlja građane i grad i da ovakvim ponašanjem nanosi neviđenu stetu Prijedoru.

 

Ovo je šamar za sve one koji su mu dali svoj glas, šamar za stranku koji je bio izbor i na kraju i za njega samoga.

Zar to nije najbolji pristup, kao što bi se posjedice mogle proizvesti jedna nepromišljena i silovna odluka i podržati nekoga ko nije dorastao niti stručno, niti moralno, niti organizacijski, na koji način je izabran. jer kao predsjednik stranke, koje ste zauzeli sa građanima Prijedora je povjerila na mjesto gradonačalnika “, koja potvrđuje da je čovjek doveden na mjesto gradonačelnika inače, ali i sam je bio izgubljen

Ovo je šamar sa svim onim političkim strankama i politikama koje su ga zdušno podržale, čije su se politike zasnivale na mržnji prema DNS-u, a nije im bilo bitno ko je kandidat, nisu uključili razum, jedino je mjerilo bilo da nije DNS

Arčibald Rajs je napisao knjigu „Čujte Srbe“, a ja kažem „Čujte Prijedorčani“. Nevjerovatno je da i poslije svega Pavlović krivi sve druge, samo sebr ne vidi, a od šume ne vidi drvo. Od početka mandata je došlo do toga da se izgradi politička stabilnost, on će se ponašati kao neko ko je u skupštinskim klubovima vođa opozicije i najbolje zna sve i drži pridike svima, a najviše DNS-u. Ima mnogo toga za objasni prvo sebi, pa onda i ostalim. Ja bih htio prijaviti da mu se postavi traženje krivice u opoziciji, nego da se okrene prema sebi i pokuša objasni zašto je tako moralo biti, i koliko je sam pridonio. A tek sada će vidjeti koliko prijatelja ima i koliko će ih biti uz njega. Politika je nemilosrdna, može da se podigne do neslućenih visina, a isto tako da se doživi slobodan pad da  nije ni svjestan šta bi. Trebao si da naučiš da je politika trajanjea, a ne padanje zvijezda.

Velika osoba se prikazuje između ostalog i u tom trenutku da prizna svoje greške. Ostavka se ne podnosi zato što neko traži, pogotovo ako si čist, nego zbog čina koji je doveo do toga traženja.

Imao je SNSD mnogo dobrih i časnih ljudi koji su mogli biti kandidati, ali si izabran TI

Upravo zato si morao biti svjestan odgovornosti kolu nosiš i postupaka koje činiš.U jednom trenutku vinuo si se zvijezde, a u drugom … Ali mlad si naučićeš.

Nisi shvatio jedno. Nije se DNS bavio tobom, nego si se ti bavio DNS-om. Pa i ovo saopštenje je poslednje na  temi koja za predmet ima tebe.To je prošlost, a da si bio pametan mogao bi biti budućnost.

Pozivamo građene Prijedora da pokažu veličinu i trezvenost te da u izazovnim vremenima i događajima koji su pred nama, dobro razmisle i donesu odluku koja će biti najbolja za dobrobit građana.

DNS Prijedor

Previous articlePROŠIRENA ISTRAGA: ZELJKOVIĆ I SAUČESNICI OPET NA SASLUŠANJU
Next articleI RELJIĆ KOZARSKA DUBICA IDE PUTEM PAVLOVIĆA