UZBUNA NA KOSOVU: NA PRELAZIMA JARINJE I BRNJAK POSTAVLJENI SPECIJALCI

Pripadnici specijalne jedinice Rosu stigli su jutros na dva prelaza na sjeveru Kosova sa oko 20 vozila, od čega više od 10 blindiranih.

Specijalne jedinice Kosovske policije Rosu raspoređene su jutros na dva prelaza sa Srbijom, Jarinju i Brnjaku. Pripadnici specijalne jedinice stigli su jutros na ova dva prelaza na sjeveru Kosova sa oko 20 vozila, od čega više od 10 blindiranih.

Prema saznanjima medija, još dva blindirana vozila sa pripadnicima Rosu nalaze se i na magistralnom putu Leposavić-Mitrovica, kod skretanja za manastir Banjska. Pripadnici Kosovske policije su juče i u noći između subote i nedjelje na Jarinje dopremili i desetak montažnih kontejnera, šti je izazvalo zabrinutost Srba na sjeveru Kosova.

“Mi nemamo odgovore iz Kosovske policije o čemu se radi, čemu ovi potezi kojima se destabilizuje situacija svega par dana nakon posjete Miroslava Lajčaka. Pozivam građane da budu uzdržani i ne nasjedaju na provokacije, a mi ćemo pažljivo analizirati novonastalu situaciju”, rekao je juče predsjednik opštine Leposavić Zoran Todić.

Nadležni iz Kosovske policije potvrdili su kasnije za pojedine medije kontejneri na Jarinju se postavljaju radi poboljšanja uslova za rad i nadzor prelaza.

Pogledajte snimak:

Tim povodom se juče oglasio i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković koji je rekao da ima saznanja da vlasti u Prištini planiraju da u toku današnjeg dana “počnu da skidaju srpske registarske tablice na administrativnim prelazima i zamjenjuju ih takozvanim privremenim prištinskim probnim oznakama”.

“Kurtijev podli naum govori o najbrutalnijem kršenju Briselskog sporazuma kojim se reguliše sloboda kretanja, kao i ostali sporazumi postignuti u Briselu ovim povodom”, istakao je Petković.

Previous articleKO JE IGRAO DVOSTRUKU IGRU U AFGANISTANU?
Next articlePOSLJEDNJA ŽELJA MARINE TUCAKOVIĆ: DA BUDE SAHRANJENA PORED SINA MILOŠA