Unosio podatke o vakcinaciji i revakcinaciji građana bez njihovog prisustva

Dva volontera koja su radila na punktu za masovnu vakcinaciju na Beogradskom sajmu privedena su danas, jer su građane koji se nisu vakcinisali ubacivali u sistem kako bi dobili potvrdu da jesu vakcinisani, rekla je večeras premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je kazala da je volonterima određeno zadržavanje od 48 sati, navodeći da je jedna osoba već dala izjavu, a druga se nalazi u policijskoj stanici.

Poručila da je riječ o ozbiljnom krivičnom djelu, kao i da takve mahinacije nisu moguće, jer Srbija ima savršen informacioni sistem.
– Nemojte to da radite. Ovo nije ta Srbija gdje su takve mahinacije moguće – rekla je premijerka i pozvala građane da iskoriste to što Srbija ima četiri vakcine, i da se vakcinišu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova je ranije večeras saopšteno da su pripadnici MUP-a u Beogradu danas spriječili da se izda lažna potvrda o vakcinaciji protiv virusa kovida 19 i odredili zadržavanje do 48 sati osumnjičenom M. P. (1989), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave.

Sumnja se da je on, kao volonter angažovan za unos podataka o vakcinaciji u hali Beogradskog sajma, unosio podatke o vakcinaciji i revakcinaciji građana bez njihovog prisustva, saopšteno je iz MUP-a.

(Tanjug)

Previous articleGOSN. PAVLOVIĆ DIREKTNO: Nema više muvanja, laži, sve po pravilima
Next articleJEDNA OD NAJLJEPŠIH ŽENA SVJETA OBJAVILA STARU FOTKU