UMIJEŠANI U ILEGALNE AKTIVNOSTI

Ukinute dozvole fabrikama za medicinski kanabis u Sjevernoj Makedoni

Makedonska vlada je opozvala dozvole za rad dvjema kompanijama kojima je bilo odobreno uzgajanje kanabisa u medicinske svrhe.
Dozvole su ukinute kompaniji Farma EU LLC (Pharma), koja ima jednu fabriku u Prilepu i drugu u Bitolju, kao i Društvu za proizvodnju, trgovinu i usluge “Medikal 420” uvoz-izvoz iz Bitolja, prenosi portal faktor.mk.

Mada se u saopštenju sa jučerašnje sjednice vlade ne otkrivaju detalji o oduzimanju dozvola, odluka dolazi mjesec dana nakon policijske akcije u kojoj je zaplijenjeno 200 kilograma marihuane, vrijedne preko 800.000 evra, podsjeća makedonski portal.

Dalje dodaje da je u policijskoj akciji tada uhapšeno šest osoba, među kojima i komandir policijske stanice u Prilepu, i da se tvrdi da su svi umiješani u ilegalne aktivnosti i saradnju sa kompanijama za proizvodnju medicinske kanabisa iz Prilepa i Bitolja.

Pretpostavlja se da je marihuana uzeta iz ove dvije fabrike i da je trebalo da se prokrijumčari i proda u selu Radobil, a zatim završi na tržištu droge u Grčkoj, piše faktor.mk.

Previous articleSTANIVUKOVIĆ POZVAO VIŠKOVIĆA DA SMIJENI LUKAČA
Next articleJEDAN SIMPTOM U USTIMA MOŽE DA OTKRIJE BUDUĆI SRČANI UDAR