UHAPŠENI ZA PREVARU, PRANJE NOVCA I IZNUDU POSREDSTVOM DRUŠTVENIH MREŽA

U policijskoj akciji “Vektor” uhapšeno je osam osoba, a sumnjiče se da su zajedno sa saradnicima nelegalnim radnjama ostvarili korist od nekoliko stotina hiljada maraka.

Portparol MUP Republike Srpske Mirna Miljanović rekla je da je u okviru ove akcije pretreseno 25 lokacija koje koristi 26 osoba na području Foče, Han Pijeska i Istočnog Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela „Prevara“, „Pranje novca“ i „Iznuda“ posredstvom društvenih mreža.

– Oni se sumnjiče da su navedena krivična djela počinili od oktobra 2020. godine do danas, a na način da su posredstvom profila na društvenim mrežama reklamirali da posjeduju informacije o namještenim sportskim takmičenjima, a zatim su posredstvom aplikacija za komunikaciju stupali u kontakt sa oštećenim iz Sjeverne Makedonije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Švajcarske, Njemačke, Francuske i drugih zemalja. Lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica držali oštećene u zabludi da posjeduju informacije o namještenim sportskim mečevima i navodili ih da putem servisa za slanje novca uplaćuju novac u svrhu navodnog klađenja – pojasnila je Miljanovićeva.

Dodala je da su oni koristeći prijetnje, vršili iznude sa ciljem prinuđivanja oštećenih da uplaćuju dodatni novac.

– Uhapšeni će biti predati OJT Trebinje nakon izvršene kriminalističke obrade, a protiv svih 26 biće podnesen izvještaj zbog učinjenih krivičnih djela – rekla je Miljanovićeva.

(Srpskainfo)

Previous article6 NAVIKA KOJE UTIČU NA VAŠU SREĆU
Next articlePRIJEDOR: Medicinska sestra ponovo u aferi sa doktorom