UHAPŠEN PALESTINAC KOJI JE ORGANIZOVAO KRIJUMČARENJE LJUDIMA

U Opštini Stari Grad u Sarajevu, inspektori Službe za poslove sa strancima BiH u saradnji s Obavještajnom sigurnosnom agencijom (OSA) locirali su i uhapsili Palestinca inicijala I.K., a za kojeg se sumnja da je organizator krijumčarenja ljudima.

Kako su naveli iz Službe za poslove sa strancima, na osnovu prikupljenih operativnih podataka već duži vremenski period kontinuirano preduzimaju neophodne operativne mjere i radnje na pronalasku osobe za koju se sumnja da je jedna od vodećih organizatora u lancu mreže međunarodnog krijumčarenja ljudima, kako u BiH tako i u zemljama na cjelokupnoj migrantskoj ruti zapadnog Balkana.

Prema osumnjičenom će biti izrečena mjera protjerivanja iz BiH i stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar, kako bi se stvorili svi neophodni uslovi za njegovo udaljenje iz BiH.

Služba će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim sigurnosnim organima, preduzimati ovakve i slične aktivnosti, koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprečavanje neregularnih migracija te davanje doprinosa zaštiti ukupne bezbjednosti građana na ovom području – poručili su.

Previous articleSRBIN NAJBOLJI KOŠARKAŠ EVROPE – VASA JE MVP: MICIĆ JE ODUVAO U EVROLIGI
Next article“ SVE JE UŽASNO”