UHAPŠEN MLADEN GAJIĆ, DIREKTOR BOLNICE U DOBOJU, ZBOG MALVERZACIJA TEŠKIH 127 000 KM

Piše: Slobodan Vasković

Pripadnici Uprave za borbu protiv ortganizovanog kriminala uhapsili su Mladena Gajića, direktora JZU “Sveti apostol Luka” iz Doboja zbog malverzacija sa Sašom Markovićem, vlasnikom firme “Travel4Fun”.

Uhapšen je i Vladimir Vuletić, vlasnim frime “Arms” zbog malverzacija sa Vladom Crtom Đajićem, direktorom UKC RS Banjaluka, oko nabavki termalnih kamera,

Tačno prije godinu dana, 06.10. 2020. godine, objavio sam dokaze o malverzacijama Saše Markovića, vlasnika firme “Travel4Sun”, i Mladena Gajića, direktora dobojske bolnice “Sveti apostol Luka”. Riječ je o štetnom ugovoru za nabavku zaštitnih odijela vrijednih cca 127.000 KM, koje Marković nije mogao da nabavi, jer njegova firma nije ni ovlaštena za takvu vrstu poslova.

Ugovor je potpisan 03.04.2020. godine, a Marković nije mogao isporučiti ništa, jer ništa nije ni uvezao te godine.

Dodik, Vlado Crta Đajić i Saša Marković sa Halidom Bešlićem,
nakon njegovog koncerta u Banjaluci

“Pretresi se obavljaju u okviru istrage nabavke zaštitne medicinske opreme u ЈZU bolnica Sveti apostol Luka u Doboju, kao i druge medicinske opreme koje je nabavljao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske tokom prošle godine”, naveli su iz MUP RS, čija Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala vrši pretrese prostorija koje koristi direktor bolnice u Doboju Mladen Gajić.

Posebno odjeljenje Republičkog tužilaštva, na čijem čelu je Miodrag Bajić, nastavilo je istragu oko teških kriminalnih radnji koje su se odvijale preko Instituta za javno zdravstvo RS, čiji je direktor Branislav Zeljković uhapšen i nalazi se u pritvoru.

Uhapšen je tada, 15.09., i Saša Marković, vlasnik firme “Travel 4 Fun”, kao i Dragan Dubravac, vlasnik firme “Promeding”, i vlasnik “ProControl” Slavko Bojić. Svi oni su u pritvoru.

Gajić je jedan od monstruma koji su pacijentima davali industrijski kiseonik, nabavljen od firme “Tehnogas-Kakmuž” Petrovo, koja je dio firme “TGT” zločinca Stanislava Čađe!

Previous articleGURNULA ŽENU POD VOZ (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Next articleSEVERINA ODBILA UGOVOR ZA TV UNA ZBOG VELIKOG RAZLOGA