UBO SUPRUGU NOŽEM U VRAT: PRNJAVORČANIN OSUĐEN NA ČETIRI I PO GODINE

Vijeće Okružnog suda Banjaluka osudilo je Stanišu Glavendekića (51) iz Prnjavora na četiri i po godine zatvora zbog pokušaja ubistva supruge Dragosave Glavendekić (48) u decembru prošle godine.

Izricanju presude prethodio je sporazum koji je optuženi sklopio sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka.

Osim zatvorske kazne, sudsko vijeće Glavendekiću je izreklo i mjere obaveznog liječenja zavisnosti od alkohola, obaveznog psihosocijalnog tretmana u trajanju od dvije godine računajući od dana pravosnažnosti presude, te zabranu približavanja žrtvi na 200 metara i zabranu komunikacije u trajanju od dvije godine, s tim da se vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora, ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere.

Zločin se dogodio u decembru prošle godine, a Glavendekić je optužen da je pijan suprugu dva puta ubo nožem u vrat.
U optužnici koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka se navodi da je djelo počinjeno 17. decembra 2020. godine u 15.25 sati u jednom ugostiteljskom objektu u Ulici Svetog Save u Prnjavoru. Kobnog dana je svoju suprugu , sa kojom nije živio od maja 2020. godine, sreo u centru Prnjavora i pozvao na piće u kafić. Ona to prvo nije prihvatila, govoreći mu da ide kod stomatolog, a nakon što je nastavio da insistira i još nekoliko puta je pozvao, na kraju je prihvatila, te došla u kafić i sjela sa njim za sto.

„Za vrijeme razgovora sa oštećenom, naglo je ustao od stola, te pod bitnim uticajem bolesti zavisnosti uzrokovane alkoholom, u stadijumu na granici srednjeg i teškog pijanstva, sa koncentracijom alkohola u organizmu između 1,90 g/kg i 2,19 g/kg, sa umišljajem pokušao ubiti oštećenu“, navedeno je u optužnici.

Dodaje se da je iz džepa izvadio nož sa oštricom dužine 20 centimetara, prišao nesrećnoj ženi dok je sjedila, te ju nožem dva puta ubo u zadnju stranu vrata.

Dalju eskalaciju nasilja su uspjeli spriječiti dvoje gostiju u kafani, Ž.M. i N.B., koji su sjedili za susjednim stolom. Oni su nakon napada uhvatili Glavendekića za ruku i oborili, te zadržali do dolaska policije.

(Brankica Spasenić, Mondo)

Previous articleSINIŠA BOJIĆ OPTUŽEN DA JE POZVONIO NA VRATA, PA PUCAO NA DVA BRATA
Next articleSAD JE ZVANIČNO: ZIDAN ODLAZI!