U Prijedoru je potpisan koalicioni sporazum opozicije

Od lidera opozicije potpisivanju je prisustvovao samo predsjednik DNS-a Nenad Nešić, dok su lideri SDS-a i PDP-a poslali predstavnike, ali se nisu pojavili.

Nešić je rekao da neće napraviti nijedan korak da našteti pobjedi opozicije u Prijedoru.

„Jedni bez drugih ne možemo“, poručio je Nešić.

On je rekao da se danas pokazalo da u opoziciji nema trzavica.

„Ovo je jasna poruka da ćemo se dogovoriti oko zajedničkog kandidiata za predsjednika Republike Srpske i člana Predjedništva BiH. Ne dogovaramo mi to radi DNS-a, SDS-a ili PDP-a, mi to radimo isključivo radi Republike Srpske i našeg naroda. Vidjeli ste danas da između nas ne postoje trzavice, već samo volja za bolju budućnost grada Prijedora. Naši mjesni odbori već uveliko sarađuju i pripremaju se za izbore, sa samo jednim ciljom, pobjeda u Prijedoru“, kaže Nešić.

Goran Predojević, predsjednik Gradskog odbora DNS-a Prijedor, rekao je da ono što obećava „veličanstvenu pobjedu opozicije u Prijedoru je jedinstvo koje su napravili i odlučili se oko najbitnih pitanja koji su od interesa za grad i građane Prijedora“.

„Od danas pa do 12 decembra zajedno idemo na teren da pokažemo našim građanima da smo ljudi koji žele da prestane sa podjelama u našem gradu i da napravimo grad Prijedor po mjeri naših građana”, rekao je Predojević.

Miodrag Deretić, predsjednik Gradskog odbora PDP-a, pozvao je građane da naprave promjene u Prijedoru.

„Sporazum smo potpisali sa namjerom da definitivno u Prijedoru dođemo do promjena koje će ovom gradu donijeti boljitak na svim poljima. Koristim ovu priliku da pozovem sve članove PDP-a, SDS-a, sve građane, bez obzira da li su politički opredijeljeni, da nam se priključe kako bi pobijedili postojeću vlast“, rekao je Deretić.

Zoran Latinović iz SDS-a rekao je da je velika odgovornost od potpisnika ovog sporazuma pred građanima Prijedora.

„Buduću pobjedu zajedničkog kandidata vidimo kao uvod za promjene u 2022. godini“, rekao je Latinović.

Milanko Mihajilica rekao je da je danas veliki dan za Prijedor. On kaže da građani treba da izađu na izbore 12. decembra i da svojom voljom odluče ko će ih predstavljati naredne tri godine.

„Ja sam uvjeren da ove tri stranke sa usaglašenim politikama i programima i zajedničkim kandidatom mogu da preuzmu odgovornost za vođenje grada Prijedora“, rekao je Mihajilica.

Previous articleUprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv pet direktora šumskih gazdinstava
Next articlePo 100 KM za penzionere sa najnižom penzijom