Sunčano ali hladno, na putevima magla

U BiH se danas očekuje sunčano vrijeme, ali će se tokom prijepodneva u nizinama zadržati magla. Oprez na putevima zbog klizavih kolovoza

IZVOR: ENVATO

Dnevna temperatura vazduha od 10 do 15, na jugu do 19, a na planinama od šest stepeni Celzijusovih.

U mjestima sa maglom temperatura vazuha će biti niža za nekoliko stepeni u odnosu na osunčane predjele. Uveče i tokom noći biće uglavnom vedro, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Duvaće slab do umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u većini krajeva jutros preovladava vedro i hladno vrijeme.

Sokolac i Livno jutros su sa minus pet stepeni bili najhladniji. I isto vrijeme, u 8.00 časova, minus četiri stepena su izmjerena u Driniću, minus tri u Drvaru, Šipovu, Ribniku, na Čemernu, u Nevesinju i Gacku, minus dva u Mrkonjić Gradu, Srebrenici i na Han Pijesku, a minus jedan u Prijedoru, Banjaluci, Sarajevu, Tuzli, Zenici, Srpcu i Rudom.

U Novom Gradu, Bijeljini, Doboju, Višegradu i Foči izmjereno je nula stepeni Celzijusoavih, u Bileći jedan, u Zvorniku dva, na Bjelašnici tri, u Trebinju četiri, u Mostaru osam, a u Neumu 10 stepeni Celzijusovih.

Stanje na putevima

Auto-moto savez Republike Srpske upozorio je jutros vozače na klizav kolovoz i smanjenu vidljivost zbog magle na većini putnih prava.

Iz AMS-a navode da je do 18. novembra zbog radova potpuno obustavljen saobraćaj za sva vozila na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška. Alternativni pravac za putnička vozila je putni pravac Gradiška-Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići-Kozarska Dubica, a za teretna vozila Gradiška-Banjaluka-Prijedor-Kozarska Dubica.

Zabrana se neće odnositi na vozila kojima se vrši dostava na teritoriji gdje se izvode radovi, za vozila lokalnog stanovništva kao i na vozila hitnih službi.

Zbog miniranja stijenskog materijala saobraćaj se danas obustavlja i na dionici puta od Šipova ka Kupresu /Novom selu/ od 11.30 do 14.30 časova.

Do povremene obustave zbog radova dolaziće i na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Šćepan Polje od 8.00 do 16.00 časova.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Rača-Bijeljina, u rejonu Rače, saobraćaj se od 7.00 do 17.00 časova odvija naizmjenično, jednom trakom.

Izmjene zbog radova su aktuelne na magistralnim putevima Kozarska Dubica-Draksenić-granica sa Hrvatskom /Jasenovac/, Brčko-Bijeljina, na dijelu koji prolazi pored rijeke Save, u rejonu Gredica i Sandića, Kotor Varoš-Obodnik, Banjaluka /Rudarska/-Stari Majdan, Gradiška-Nova Topola, u tunelima Kalovita brda /LJubogošta-Pale/, Čeljigovići /Lapišnica-LJubogošta/ i Ugar /Crna Rijeka-entitetska granica.

Zbog izvođenja deminerskih radova povremene obustave su na dionicama magistralnih puteva Brod-Odžak /mjesto Klakar Donji/, Derventa-Podnovlje /Gornji Božinci/ i u Vojkovićima, u Ulici Druge sarajevske brigade-Krupac /Ulica Ravnogorska/.

Radovi se izvode i na regionalnim putnim pravcima Šipovo-granica sa FBiH, Tedin Han-granica sa FBiH, Mrakovica-Gradiška, a zbog aktiviranih klizišta, vozila naizmjenično prolaze regionalnim putem Ukrina-Gornja Vijaka.

Dionicama kojima se kreće vangabaritni prevoz savjetuje se opreznija vožnja i da učesnici u saobraćaja poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH večeras neće biti obustava saobraćaja u tunelu Crnaja /Konjic-Jablanica/, pa će se saobraćati jednom trakom-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na dionici auto-puta Kakanj-Visoko preko mosta u naselju Dobrinje i Podlugovi-Sarajevo sjever saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija zbog radova u tunelu Čaklovići i dalje se u večernjim časovima obustavlja saobraćaj, a vozila preusmjeravaju na alternativne pravce, za putnička iz smjera Tuzle kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Donji Vakuf-Jajce /Skela/, Nemila-Žepče /Donja Golubinja/, Grude-LJubuški /na izlazu iz Gruda/, Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/ i Gračanica-Srnice Donje.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja.

Previous articleDanas protesti građana ispred OHR-a u Sarajevu zbog političke situacije u BiH
Next articleRibe nezadovoljne na poslu, Bik da promijeni ponašanje prema partneru