STRAVIČAN ZLOČIN TALIBANA: TRUDNA POLICAJKA UBIJENA PRED MUŽEM I DJECOM!

Ženu koju su mediji identifikovali kao Banu Negar su ubili naoružani muškarci ispred porodične kuće.

Talibani su optuženi da su u jednom provincijskom gradu u Avganistanu ubili trudnu policajku.

Ženu koju su mediji identifikovali kao Banu Negar su ubili naoružani muškarci ispred porodične kuće.
Ovo ubistvo se desilo u jeku osude zločina prema ženama, a po kojima su talibani poznati. Ipak, oni negiraju umiješanost u ovaj zločin i tvrde kako će istražiti šta se tačno desilo.

“Svesni smo da se dogodio incident, ali potvrđujem da talibani nisu ubili tu ženu. Naša istraga je u toku”, rekao je portparol talibana Zabiuah Mudžahid.

Dodao je da su talibani najavili amnestiju za ljude koji su radili za prethodnu administraciju u Avganistanu, među kojima je bila i policajka Negar, te smatra da je ovo ubistvo bilo lično neprijateljstvo ili nešto drugo.


Istraga ovog ubistva ne prikazuje mnogo detalja, jer su ljudi u sveopštem strahu da će isplivati informacije koje se neće svideti novoj vlasti. Građani Firozkohua se plaše da progovore jer su u strahu od osvete.

Ipak, tri izvora su rekla za BBC da su talibani pretukli Banu Negar pred suprugom i djecom, a onda je ubili. Naime, tri čovjeka su upala u kuću, pretresla je, a članove porodice vezala. Zatim je Negar isprebijana i ubijena.


Rodbina je dostavila slike tela gdje je lice potpuno unakaženo, a i vidi se zid poprskan krvlju. Oni tvrde da se čulo kako napadači pričaju arapski.

Porodica ističe da je Negar koja je radila u lokalnom zatvoru bila u osmom mjesecu trudnoće.

Iako se talibani od 15. avgusta otkad su preuzeli vlast trude da pokažu da su tolerantniji nego tokom prethodne vladavine, Agencija za ljudska prava ističe da se bilježe zločini – ubistva iz osvete, progoni vjerskih manjina…

(MONDO)

Previous articleVUKANOVIĆ; HOĆE LI UHAPSITI ĐUKANOVIĆA ZBOG DRŽAVNOG UDARA
Next articlePOTJERA ZAVRŠENA HAPŠENJEM: BANJALUČANIN NAPAO POLICIJU, POTEGAO I PIŠTOLJ