SRAM I BIJEDA NA KONGRESU NARODA I PRAVDE U SARAJEVU

Prvi kongres stranke Narod i pravda održan je juče u 12 sati u Domu mladih u Sarajevu.

Odmah nacionalna retorika upućena da se nema suživota sa drugim nacijama i vjeroispovjestima.
Vidljivo, samo se nastavlja priča SDA i njegovog pulena Zvizdića.

Zašto nisu početak Kongresa započeli ekonomskim planovima, socijalnim pitanjima, korupcijom u društvu.
Zašto u njihovom programu nema, kako iskoristiti resurse Federacije BIH u najboljem kontekstu razvoja i napretka. Zašto nema dugoročnih planova za razvoj privrede u mjestima gdje je to povoljno i gdje obradiva zemlja to dozvoljava.

Zašto stočarski fond i resursi koje pruža regija Federacije BiH nisu na nihovom planu razvoja.

Zašto se Šume FBIH ne koriste za razvoj ovog sektora ,nego se samo oblovina prodaje Europi kao tehnička građa a ne finalni proizvodi.

Razvoj energetskog potencijala nema u ovoj novoosnovanoj stranci i drugih resursa koji su bitni za razvoj FBIH, koja bi mogla biti stub razvoja Balkana, sa razumnim odnosom sa komšijama u regionu i ostvarivanju razvojnih planova kako na političkoj sceni tako i ekonomskoj a ne samo odmah NACIONALNA RETORIKA ,KO JE KRIV ZA RAT I KO NIJE PRESUĐEN I ŠTA KAŽE DODIK , VUČIĆ, MILOVANOVIĆ ITD.

Podsjetimo, nedavno se NiP-u priključio Denis Zvizdić, koji je početkom jula 2021. napustio Stranku demokratske akcije (SDA).

Previous articleSale Mutavi izrešetan 2016. u Beogradu, ostavio je iza sebe ogromnu količinu novca kojeg je Dijana Hrkalović pronašla i prisvojila
Next articleAmerikanci dali novu ponudu za kupovinu FG „Birač“