SPRIJEČEN ATENTAT NA ERDOGANA: Pronađena bomba ispod automobila…

Turske obavještajne agencije i policija spriječile su napad na predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, tako što su otkrile i demontirale bombu postavljenu ispod policijskog automobila koji je pratio šefa države tokom posjete gradu Sirta na istoku zemlje, prenio je Reuters.

Kako su saopćile lokalne vlasti, bomba je otkrivena jutros, u malom gradu Nusaibin, na samoj granici sa Sirijom. Odatle je oficir trebalo da preveze automobil automobil 200 kilometara sjeveroistočno, do Sirta, gdje se Erdogan obraćao građanima na otvorenom skupu.

Turski CNN je objavio da je eksplozivni uređaj na daljinsko upravljanje bio postavljen na policijsko vozilo zaduženo za sigurnost skupa, ali su ga dva oficira otkrila i demontirala pre nego što je aktiviran.

Isti medij objavio je i fotografije demonitrane eksplozivne naprave.
Do sada niko nije uhapšen, javljaju turski mediji.
Erdoganovovo obraćanje pristalicama bilo je fokusirano na ekonomsku situaciju u zemlji. Poručio je da se nada da će se uskoro stabilizirati nestabilne devizne stope i stopa inflacije i ponovo obećao niske kamatne stope nakon historijskog pada vrijednosti turske lire.
Tbt

Previous articleGrađevinar iz Prijedora regionalna muzička senzacija!
Next articleVeterani iz tri vojske pozivaju građane BiH: Zajedno se suprotstavimo govoru mržnje i pozivima na rat