Sprema se potres u Srbiji i RS-u: Koje mračne tajne je otkrila francuska policija?

Aplikacija “Sky ECC” i kriptovani telefoni koje je otključala francuska policija otkrila je da je u zemljama bivše Jugoslavije (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Srbija, uključujući i Kosovo i Sloveniju) postoji opasna međunarodna kriminalna grupa.

Ta grupa se dovodi u vezu sa protuzakonitim obavještajnim radom, nedozvoljenom trgovinom narkotika na veliko, pa, prema nekim neslužbenim informacijama, čak i sa organiziranjem likvidakcija!

Prema informacijama portala Radiosarajevo.ba iz sigurnosnih agencija BiH koje provode široku istragu, paraobavještajna služba koja djeluje na području RS i Srbije, a čine je bivši pripadnici Državne bezbjednosti i “Crvenih beretki”!

Aktivnosti ove grupe debelo su povezane sa članom Predsjedništva BiH i liderom Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Miloradom Dodikom i najužim krugom ljudi oko njega. Na ovo, uz ostalo, upućuju i političke akcije koje u posljednje vrijeme provodi ili najavljuje sam Dodik.

Paraobavještajna služba, tvrde naši izvori, ima svoje saučesnike u vlasti RS, i to na najodgovornijim pozicijama.

Državne agencije, prema našim saznanjima, raspolažu cijelim spiskom visokih funkcionara iz RS-a koji se mogu dovesti u vezu sa aktivnostima koje je razotkrila francuska policija. Navedena imena su poznata našoj redakciji, ali ih u cilju istrage zasad nećemo objelodaniti.

SAD / Ambasador Nelson razgovarao sa Dodikom: Borba protiv korupcije u prvom planu
Izvori navode da osobe povezane s ovim slučajem u svim institucijama RS (pravosudno-sigurnostnim) imaju svoje igrače koji su u funkciji djelovanja paraobavještajne strukture.

“Nema institucije u RS-u, a da paraobavještajna i narko-klan nemaju tamo svog predstavnika, ali što je još veća žalost nema značajnijeg predsjedničkog kabineta gdje, također, nemaju svog čovjeka…. Čak su kroz institucije “pokrili” granične prelaze”, tvrdi izvor našeg portala.

Potvrđeno nam je da se istraga na ovom slučaju intenzivira i da bi u narednim radima moglo bit poznato više informacija.

Radiosarajevo.ba

Previous articleŠmit dao podršku UIO, IDDEEA i Agenciji za lijekove
Next articleDIREKTOR ŠKOLE VRŠI MOBING: “stavio ruku na koljeno i ponudio da spavam s njim u zamjenu za stalni radni odnos.“