ŠOK: DIJEGO ARMANDO MARADONA JE UBIJEN

Dijego Maradona je UBIJEN, njih sedmoro je upravo optuženo za ubistvo fudbalske legende i prijete im višedecenijske robije!

Nakon što je medicinski odbor imenovan da istraži smrt Dijega Maradone zaključio je da je ljekarski tim fudbalske zvijezde postupio “neadekvatno, manjkavo i nepromišljeno”, lokalno tužilaštvo iz San Isidra, gradića pokraj Buenos Ajresa, podiglo je optužnicu protiv sedam osoba, koje tereti za ubistvo legendarnog fudbalera.
Maradona (60) je preminuo prošlog novembra od srčane insuficijencije u blizini Buenos Ajresa. Argentinski tužioci pokrenuli su istragu ubrzo nakon njegove smrti, uključujući nalog za pretres imovine njegovog ličnog ljekara i istragu drugih koji su uključeni u njegovu njegu.

Maradona se dugi niz godina borio sa zavisnošću od alkohola i droga, a u novembru je operisao mozak. U martu se sastao ljekarski odbor koji je imenovalo Ministarstvo pravde da bi analizirao navode da se članovi zdravstvenog tima Maradone nisu prema njemu odnosili primjereno
“Akcija zdravstvenog tima zaduženog za liječenje DAM-a (Dijego Armando Maradona) bila je neadekvatna, manjkava i nepromišljena”, navodi se u izvještaju ljekarske komisije od 30. aprila, koji je Rojtersu pokazao izvor blizak istrazi.

U izvještaju se navodi da se Maradona ozbiljno razbolio oko 12 sati prije smrti oko podneva 25. novembra.
“Pokazao je nedvosmislene znakove produženog mučnog perioda, pa zaključujemo da pacijent nije pravilno nadgledan od 00:30, 25. novembra 2020.”, navodi se u izvještaju.
U svijetlu novih izvještaja, tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv:

neurohirurga Leopolda Lukvea, koji je operisao Maradonu dve sedmice prije smrti;

psihijatra Agustine Kosačov;
psihologa Karlosa Anhela Dijaza;

Nensi Forlini, doktorke koja je koordinisala kućno liječenje bivšeg asa;

medicinske sestre Dahijana Žizela Madrid, koja je u kući brinula o Maradoni;

medicinskog tehničara Rikardo Omar Almiron, koji je takođe brinuo o Maradoni tokom kućnog liječenja, i

Marijana Peronija, koordinator dvoje pomenutih medicinskih radnika.
Kako prenosi ESPN, njima prijeti zatvorske kazne od osam do 25 godina, a optuženi su da su izvršili “jednostavno ubistvo uz mogući predumišljaj” i do okončanja sudskog postupka zabranjeno im je da napuštaju Argentinu.

Previous articleGRADONAČELNIK DERVENTE UNIŠTAVA SIMBOL GRADA NA KOJEM ZARAĐUJE MILIONE
Next articleU REPUBLICI SRPSKOJ UHAPŠEN SARADNIK DARKA ŠARIĆA