SNSD bojkotuje Skupštinu, koalicioni partneri još važu

Klub odbornika SNSD je najavio da neće prisustvovati sjednicama Skupštine grada Banjaluka dok se, kako su naveli, “ne isplati u potpunosti podrška porodiljama i zdravstvenim radnicima”.

Uovom momentu još nije jasno da li će ih u toj namjeri pratiti njihovi koalicioni partneri Ujedinjena Srpska, DEMOS i SP.

Naime, ovaj korak SNSD najavio je u nedjelju odbornik ove stranke Srđan Amidžić i taj istup je, prema nezvaničnim informacijama, iznenadio njihove koalicione partnere.

Kako saznaje Srpskainfo, nije bilo nikakvih dogovora o ovom pitanju, već se radilo o samostalnoj odluci SNSD.

Tragom tih informacija smo pitali predstavnike ostalih političkih partija, kakav je njihov stav po ovom pitanju.

Ukoliko Ujedinjena Srpska (tri odbornika), DEMOS (dva odbornika) i SP (dva odbornika) podrže SNSD, (11 odbornika), neće biti moguće održavanje zasjedanja Skupštine grada, jer neće biti prisutan dovoljan broj odbornika, kako bi se obezbijedio kvorum (minimalan broj odbornika da se održi sjednica).

Za održavanje zasjedanja gradskog parlamenta potrebno je minimalno 16 odbornika, a prema posljednjim informacijama gradonačelnika Draška Stanivukovića podržava 12 odbornika.

Iz Ujedninje Srpske poručuju da još nemaju stav o ovom pitanju.

– Moramo se konsultovati sa kolicionim partnerima i na osnovu toga ćemo donijeti odluku – rekao je šef Kluba odbornika ove partije Neven Stanić.

Iz DEMOS stižu slične informacije.

Odbornik ove partije i predsjednik GO DEMOS u Banjaluci Slobodan Stanarević je rekao da će se ova stranka izjasniti o ovom pitanju nakon konsultacija sa koalicionim patnerima.

Za sada nije poznat stav SP. Predstavnik odborničke grupe ove partije Velibor Stanić, nije odgovarao na telefonske pozive Srpskainfo.

Iduće zasjedanje Skupštine grada je zakazano za 8. decembar, a iz SNSD su i juče poručili, da ako se do tog datuma ne realizuju isplate, Klub odbornika ove partije neće učestvovati u radu gradskog parlamenta.

Srpska info

Previous articleTražila još 20.000 evra
Next articleGradonačelnik Zenice Fuad Kasumović nalazi se “pod pratnjom policije” u Zenici. Za svoje hapšenje optužio je SDA.