SITUACIJA JE SAZRELA ZA HAPŠENJE DIREKTORA OSA-e OSMANA MEHMEDAGIĆA- OSMICE

Prijetnje koje ovaj nadobudni i osioni režimski jurišnik upućuje režimskim oponentima moraju biti sankcionirane, a on definitvno mora odstupiti sa te funkcije!

Uopće se ne treba pozivati na insajderske informacije koje kolaju u internim krugovima SIPA-e da se sprema hapšenje Osmana Mehmedagića Osmice, direktora OSA-e. Za ovakvu tvrdnju dovoljno je dubiozno izanalizirati reakcije na objavljivanje fonozapisa sa snimke sastanka sa glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić i uočiti da je situacija „sazrela“ za hapšenje vrlo živopisnog direktora OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice.

Tako je povodom više medijskih upita o aktivnostima Tužilaštva BiH, a u svezi pojavljivanja nezakonito snimljenog snimka sastanka glavne tužiteljice Gordane Tadić, portparol Tužilaštva potvrdio medijima da su zaprimili dvije krivične prijave, protiv direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, zbog više krivičnih djela, između ostalog zloupotrebe položaja ili ovlasti, ometanja pravosuđa, ucjene i drugih nezakonitih postupanja.

“Također, u prijavama se navode i nezakonitosti korištenja finansijskih sredstava agencije, kao i nezakonito postupanje i poduzimanje mjera i radnji praćenja i nadzora prema pojedinim osobama.

Tužilaštvo BiH na temelju prijava formiralo je dva predmeta, koja su data u rad postupajućim tužiteljima u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju.

Također, u okviru predmeta, Tužiteljstvo BiH će sa partnerskim institucijama, poduzeti sve potrebne aktivnosti, na rasvjetljavanju svih okolnosti navedenog događaja, te izvršiti provjere navoda iz prijave”, saopćeno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Da podsjetimo, 17. septembra su pojedini mediji objavili snimak sa sastanka Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e, i Gordane Tadić, glavne tužiteljice Tužilaštva BiH, a koji je navodno snimao Mehmedagić, nakon čega su se oglasili i iz OSA-e. Pozvali su sve relevantne institucije u ovom slučaju da provjere ko je snimao zvanični sastanak u Tužilaštvu BiH između osoba koje imaju pristup tajnim podacima.

Dan nakon tog snimka, pojavio se još jedan. Objavio ga je portal Avaza. U tom snimku Mehmedagić kaže, kada je sreo novinara Avdu Avdića, da ga je “nabio nogom i ganjao ga dole”. Između ostalog, na tom snimku spominje Ranka Debevca, predsjednika Suda, Milana Tegeltiju, Asima Sarajlića, Gorana Salihovića…

U jednom trenutku Osmica priznaje da OSA prati i novinara Avaza, koji objavljuje tekstove o njemu: “Ja imam službu koja analizira, ja dam njima oni sve provjere. Mi znamo kada je on zvao onog Ašćerića (MiralemćAščerič, novinar Avaza). Mi znamo kada je ovaj njega Ašćerić zvao, sve mi znamo.”

Govoreći o Avdi Avdiću, Osmica je rekao:

“Ja kada sam imenovan za direktora, on me sreo na cesti i rekao ‘šta je vi paraobavještajci’. Ja ga nabio nogom i ganjao ga dole. On je onda išao u Ambasadu SAD, FUP, SIPA-u, podnio krivičnu prijavu protiv mene, pa se onda počeo ‘lizati’ sa mnom”, čuje se kako kaže Osmica.

Ovaj samoživi Bruce Willis, kako ga od milja zove Bakir Izetbegović, je očito nedozrela osoba za obavljanje ovako odgovorne funkcije. Ali, bez obzira na to, prijetnje koje je ovaj nadobudni i osioni režimski jurišnik upućuje režimskim oponentima, sa pozicije sile i moći koju mu omogućava funkcija na kojoj se nalazi, moraju biti sankcionirane a on definitvno mora odstupiti sa te funkcije kojoj ni po čemu nije dorastao!

(TBT, R.I.)

Previous articleŠTA JE SVE REKAO ŽELJKO KOMŠIĆ NA GENERALNOJ SKUPŠTINI UN-a
Next articleZEMLJOTRES JAČINE 4,1 RIHTERA POGODIO SISAK