ŠIPOVO: HAPŠENJA ZBOG PRONAĐENE VEĆE KOLIČINE ORUŽJA

Pripadnici Policijske stanice Šipovo uhapsili su N.J. i D.J. koji se sumnjiče da su počinili krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija, te za prikrivanje.

Hapšenje je obavljeno prije dva dana, nakon što je policija iz Šipova saznala da N.J. posjeduje oružje, nelegalno nabavljeno od D.J.

Na osnovu naredbe mrkonjićkog Osnovnog suda, 19. maja pretreseni su kuće i pomoćni objekti koje koristi N.J, prilikom čega su pronađena i privremeno oduzeta dva pištolja, vazdušna puška, automatska puška M-56, poluautomatska puška, ručni raketni bacač “zolja”, bajonet, meci…

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se nad osumnjičenima izvrši kriminalistička obrada.

“Tužilac je naložio da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri protiv lica N.J. dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija, a protiv D.J. za počinjeno krivično djelo prikrivanje”, saopšteno je iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

Previous articleADVOKAT PORODICE RADIŠIĆ PODNIO KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV STANIVUKOVIĆA
Next articleREPUBLIKA SRPSKA IMA NAJNIŽU CIJENU ELEKTRIČNE ENERGIJE U U REGIONU