SINIŠA BOJIĆ OPTUŽEN DA JE POZVONIO NA VRATA, PA PUCAO NA DVA BRATA

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci podiglo je optužnicu protiv Siniše Bojića (27) za pokušaja ubistva dvije osobe u martu ove godine u mjestu Maslovare kod Kotor Varoši.

Optužnicu je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda Banjaluka, a navodi se da kritični događaj desio 6. marta 2021. godine oko 21.30 časova, kadan je optuženi u stanju teškog pijanstva, sa 2,21 promila alokohola, došao do kuće braće Slaviše P. i Mladena P.

Konstatovano mu je i stanje privremene duševne poremećenosti, odnosno emocionalno nestabilni poremećaj ličnosti, usljed čega je njegova sposobnost da shvati značaj svog djela i sposobnost da upravlja postupcima bila bitno smanjena.

U optužnici se isitiče da je sa sobom nosio prepravljenu vojnu poluautomatsku pušku, sa odrezanom glavom kundaka i dijela cijevi.

Pozvonio je na ulazna vrata u prizemlju kuće, a kada mu je Slaviša P. otvorio, ispalio je prema njemu više metaka, ali se oštećeni uspio baciti u stranu bez zadobijenih povreda. Kada je začuo pucnje, na balkon je izašao Mladen P., koji živi na spratu iste kuće, te da je upitao: “Alo, šta radiš”.

Optuženi je zatim u njega usmjerio pušku, te u namjeri da ga ubije ispalio metak. Mladen P. se u tom trenutku bacio na pod bez zadobijenih povreda.

(MONDO)

Previous articleU GRADIŠCI UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA RATNI ZLOČIN
Next articleUBO SUPRUGU NOŽEM U VRAT: PRNJAVORČANIN OSUĐEN NA ČETIRI I PO GODINE