SINDIKAT ELEKTROPRIVREDE SPREMA PROTEST: VIŠE STOTINA RADNIKA IDE U TREBINJE

Sindikat radnika Elektroprivrede Republike Srpske krenuo je u pripreme protesta koji će biti održan ispred zgrade ERS u Trebinju, a prema očekivanjima sindikalaca na njemu će se pojaviti oko 500 ljudi.

Predsjednici sindikalnih organizacija po zavisnim preduzećima počeli sa animiranjem članstva i izradom spiskova radnika koji će doći na skup, piše portal Capital.ba.

Tačan datum nije poznat i biće utvrđen početkom naredne sedmice ali već su poznati zvanični slogani: “Opstanak Elektroprivrede Republike Srpske” i “Radnički ustav-kolektivni ugovor ERS.”

“Predsjednici sindikalnih organizacija obavezuju se da na veliki protest radnika koji će biti održan ispred upravne zgrade dođu sa 10 odsto članstva iz svoje organizacije,” stoji u Zaključcima Štaba za pripremu protestnog skupa dostavljenih portalu.

Capital navodi da je Sindikat ERS u otvorenom sukobu sa upravom preduzeća i direktorom Lukom Petrovićem zbog kolektivnog ugovora, ali i zbog neslaganja u vezi sa daljim vođenjem preduzeća.

Protesti su prvobitno planirani za vrijeme održavanja “Energetskog samita” u Trebinju, ali su u sindikatu odlučili da ih odgode.

Previous articleUNIŠTAVA CELULIT, A UKUS JE PREDIVAN!
Next articleAKO STE IMALI KORONU, OVO MORATE DA ZNATE