Sestra čovjeka koji je napravio incident u avionu: Sulejman nije nacionalista, nije ratovao

Kad je saopšteno da će avion da prinudno sleti u Beograd, on je spavao i tada se probudio. Uplašio se. Preblijedio je od straha, rekla je njegova sestra

Sestra Sulejmana Imamovića, koji je jučer napravio haos u avionu koji je sletio na aerodrom u Beogradu, tvrdi da njen brat ne mrzi Srbe već da je burno reagovao zbog straha od letenja!

Imamović je napravio incident kad je avion na letu Danska -Tuzla zbog loših vremenskih uslova morao da sleti u Beograd. Počeo je da prijeti i da psuje.

– Ono nije bio moj brat! Ja ga takvog ne prepoznajem. Nisam ni mogla da gledam ono – kazala je njegova sestra za Kurir tražeći da joj se ime ne objavljuje.

– Moj brat nije nacionalista. Druži se sa Srbima u Danskoj. Ja sam bila kod njega u gostima ljetos i da je takav ne bi ga ljudi onoliko poštovali. On se plaši aviona. Jedva ga je porodica ubijedila da krenu avionom – rekla je ona.

Naglasila je da njihova porodica ni dok su živjeli u Zavidovićima nije imala problema sa Srbima. Također, napomenula je da Sulejman sa porodicom već 30 godina živi u Danskoj, a da je ona 25 godina u Sjedinjenim Američkim Državama.

– Mi smo rodom iz Zavidovića. U našem naselju bilo je dosta Srba. Nikad nikakav problem nije bio. Srbi su nam pomagali i mi njima. Ono što je brat psovao, to nije bio on. Ono je samo od straha i paranoje. Kad je saopšteno da će avion da prinudno sleti u Beograd, on je spavao i tada se probudio. Uplašio se. Preblijedio je od straha. Nije bio pri sebi. Nikada ne bi opsovao nikoga, a kamoli na nacionalnoj osnovi. Ne bi takvu bruku svojoj djeci napravio – kroz suze i jecaje ispričala je Sulejmanova sestra.

Previous articleKonkurs OSBiH apliciralo 380 Srba i 555 Bošnjaka.
Next articleSindikat je tražio da bude 750 KM ali ovi nisu dali