SAMO JE DODIK BIO UZ BEOGRAD

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je na sastanku lidera zapadnog Balkana u okviru samita Brdo-Brioni usvojena delkaracija u kojoj nema ništa protiv interesa Srbije iako je na strani Beograda bio samo srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Vučić je rekao da na samitu u Sloveniji, Srbija nije bila ta koja je protiv završnog dokumenta i da je ovoga puta Priština jedina bila protiv.

– To je veliki uspjeh naše diplomatije, a gotovo je bila situacija da ne možete da ne budete krivi – rekao je za Televiziju Pink.

On je podsjetio da su, osim BiH, sve ostale zemlje u regionu priznale nezavisnost samoproglašenog Kosova – Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Albanija.

– I oni (BiH) bi priznali da mogu, što traže Šefik Džaferović i Željko Komšić – rekao je Vučić.

Vučić je ocijenio da su političke posjete u kojima je bio prethodnih dana, od sastanka lidera zapadnog Balkana na Brdu kod Kranja, susreta sa generalnim sekretarom NATO u Briselu i današnja u Pragu, bile dobre za Srbiju u političkom smislu, te izrazio uvjerenje da će se to i ekonomski do kraja godine pokazati.
On je naglasio da će ono što se danas u Pragu desilo ući u udžbenike, kada je češki predsjednik Miloš Zeman izjavio da je bombardovanje Jugoslavije 1999. godine bilo greška, te se izvinio i zamolio srpski narod da mu oprosti.

Vučić je istakao da je beskrajno zahvalan Zemanu za njegovu hrabrost.

– Jedini je koji je poslije mnogo godina, kome je mandat u toku, rekao takvu važnu stvar – naveo je Vučić i dodao da nije znao za Zemanovu namjeru da se izvini.

Previous articleZAŠTO SAM SE IZVINIO SRBIMA?
Next articleLAŽNE SUZE ZA BOŠKOM I ADMIROM