Sadašnje cijene goriva kao i 2018. kada su bile blokade saobraćaja

Stanivuković predvodio bunt u Banjaluci

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Kada je cijena goriva sredinom 2018. godine bila na nivou cijena kakve su ovih dana na benzinskim pumpama, širom Bosne i Hercegovine su građani blokirali saobraćaj u znak nezadovoljstva i tražeći da nafta bude jeftinija.
o je bilo u junu prije tri godine, a glavni organizatori blokada bili su prevoznici. Međutim, u Banjaluci se pored prevoznika kao organizator isprofilisao Draško Stanivuković, sadašnji gradonačelnik Banjaluke.

Stanivuković je tada sa saradnicima blokirao saobraćaj nekoliko dana zaredom i to u najvećem špicu i na najprometnijim saobraćajnicama.
Nakon izvjesnog vremena gorivo jeste pojeftinilo, ali ne zbog poteza institucija ili zbog smanjenja marži naftnih distributera već zbog pada cijena na svjetskom tržištu.
U Republici Srpskoj su trenutno cijene otprilike na nivou iz sredine 2018. godine i sada je gorivo i do 2,30 KM, a cijene će, po svemu sudeći, i dalje da rastu. Međutim, za sada se niko nije javno usprotivio.

Činjenica je da za razliku od prije tri godine u Srpskoj postoji Uredba kojom je trgovcima naftnih derivata veleprodajna ograničena marža na maksimalno 0,06 KM i 0,25 KM po litri u maloprodaji.

Previous articleŠarović reagovao na tvit
Next articlePronađene i sankcionisane osobe koje su pucale u Istočnoj Ilidži