Protiv Nešića obustavljena istraga za štetu od 17 miliona

UOkružnom javnom tužilaštvu Banjlauka rekli su nam da je istraga obustavljena jer nema dovoljno dokaza da je počinio krivično djelo za koje je bio osumnjičen.

– Istraga se odnosila na izvještaj koji je protiv Nešića podnesen u novembru prošle godine, a istraga je obustavljena krajem avgusta ove godine – dodali su za Srpskainfo u OJT Banjaluka.

Izvještaj protiv Nešića je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka u novembru prošle godine podnijela Uprava kriminalističke policije MUP Srpske.

On se sumjičio da je od 8. maja 2018. godine do 31. avgusta prošle godine u svojstvu odgovornog lica, vršioca dužnosti direktora JP “Putevi RS”, kršeći odredbe Zakona o javnim nabavkama, čija je povreda utvrđena Presudom Suda BiH, iskoristio svoj položaj i ovlašćenja, te je zaključio Okvirni sporazum sa privrednim društvom “Prijedorputevi” a.d. Prijedor i u okviru istog zaključio šest pojedinačnih ugovora za izvođenje radova održavanja i zaštite magistralnih i regionalnih puteva i objekata na putevima na oblasti 1 u Republici Srpskoj.

Bio je osumnjičen da je naložio plaćanje ispostavljenih situacija koje je to društvo dostavljalo po osnovu tako zaključenih ugovora, čime je pribavio imovinsku korist privrednom društvu ‘Prijedorputevi’ a.d. Prijedor u iznosu od 16.995.385,10 КM sa PDV.

Previous articleDodik doveo harmonikaša u Predsjedništvo BiH: Evo šta su pjevali (FOTO)
Next articleVlast prozvala Nešića za loš put