Prijetio da će aktivirati bombu u sanitetskom vozilu ispred Službe hitne pomoći.

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković rekao je da se dobojsko Okružno javno tužilaštvo još nije izjasnilo o vrsti krivičnog djela koje je u ovom gradu počinio muškarac čiji su inicijali D.K. /82/, prijeteći da će aktivirati bombu u sanitetskom vozilu ispred Službe hitne pomoći.
– Zbog psiho-fizičkog zdravlja ovog lica sinoć nije bio moguć razgovor sa njim kako bi se utvrdili razlozi njegovog čina, pa policija i dalje radi na dokumentovanju predmeta, a danas će biti izvršen pretres kuće koju koristi u potrazi za eventualnim eksplozivnim sredstvima. Muškarac ima prijavljeno prebivalište u Sarajevu, a nastanjen je u dobojskom naselju Bukovica Mala. Raspolažemo informacijama da je prije ratnih sukoba bio zaposlen u policiji u Sarajevu na upravno-pravnim poslovima – kazao je Radinković na konferenciji za novinare.

Pojašnjavajući sinoćnju kriznu situaciju, Radinković je naveo da je policija u 19.40 časova zaprimila prijavu od radnika dobojske Hitne pomoći da je po dolasku ispred objekta Službe hitne pomoći starije lice ručnom bombom “M-75” zaprijetilo mobilnoj ekipi saniteta koja je po prethodnom pozivu za zdravstvenu pomoć otišlo po njega u Bukovicu Malu.

Radinković kaže da su radnici uspjeli da naspuste sanitetsko vozilo, a da su pripadnici opšte i saobraćajne policije obezbijedili šire lice mjesta, dok je jedinica Žandarmerije obezbijedila uži prostor.

– Formiran je štab na nivou Policijske uprave, a angažovana su bila i dva pregovarača koja su počela pregovore sa licem u 20.50 časova. Pregovori su trajali do 22.40 časa – naveo je Radinković.

On kaže da, osim početnih prijetnji mobilnoj ekipi, ovo lice nije nikome prijetilo i da je tokom pregovora insistirao na ljekarskoj pomoći i određenim lijekovima, odbijajući prijedloge pregovarača da odloži bombu, nakon čega će mu zdravstvena usluga biti i pružena.

Nakon hapšenja, ovom licu je pružena zdravstvena pomoć u prostorijama Hitne pomoći, a potom je prebačeno na Odjeljenje psihijatrije u Bolnici u Doboju.

Podsjećamo, policija u Doboju sinoć je blokirala prostor ispred Službe hitne pomoći Doma zdravlja nakon dojave da jedno lice blokiralo sanitetsko vozilo te da kod sebe ima bombu.

Prostor oko Doma zdravlja odnosno dijelova ulica Nemanjina i Kralja Petra Prvog bio je blokiran.

Rtrs

Previous articleDIREKTOR ŠKOLE VRŠI MOBING: “stavio ruku na koljeno i ponudio da spavam s njim u zamjenu za stalni radni odnos.“
Next articleBarkli saznao da je Srbin suspendovan, pa POBJESNIO u studiju: Ovo nije pravedno!