PRIJEDOR: ODBORNICI TAKOĐE POTVRDILI DA JE DRUGA FAZA “MEG” PROJEKTA OD INTERESA ZA GRAD

Odbornici u Skupštini grada Prijedora jednoglasno su usvojili zaključak o izražavanju interesa da ovaj grad učestvuje u drugoj fazi Projekta opštinskog, okolinskog i ekonomskog upravljanja (MEG) od 2021. do 2024. godine.

Načelnica Odsjeka za strateško planiranje, upravljanje projektima i razvojem grada Prijedora, Zinajda Hošić, rekla je od 18 lokalnih zajednica u drugu fazu MEG ulazi njih 10 dok ostale nisu ispunile uslove.

– Ovih dana biće objavljen poziv za učešće novih 20 zajednica koje nisu učestvovale u prvoj fazi. Donator je zahtijevao da i SG iskaže svoj interes za dalje učešće u projektu MEG – rekla je ona.

Odbornik SNSD, Saša Bursać, primjetio je da je ovaj dokument na ćirilici i poručio da bi bio bezobrazan kada bi rekao da ga zato ne razumije, te primjedbu dao na upotrebu hrvatske riječi „okolišnog“ u nazivu projekta.
Ne bi bilo loše da ste nam napisali koje su to aktivnosti, šta se to eventualno planira. Prihvatićemo mi to, nije problem, ali obrazloženje nije u redu – rekao je Bursać.

On je poručio da nije bila dobra prezentacija i materijal o kapitalnim investicijama koje su bile na pretprošloj sjednici, a čiji izlagač je takođe bila Hošićeva.

Hošićeva je zbog primjedbe na upotrebu riječi „okolišnog“ odgovorila da takav naziv projekta zahtijeva donator.

Rekla je da još nije poznato koji će projekti biti u drugoj fazi i podsjetila da su u prvoj fazi MEG realizovani projekti vodosnabdijevanja.

Previous articleMNOGI SU POSTALI KAKO UVRIJEĐENE STRINE
Next articleMAJSTORICA DONOSI ODLUKU