PREDSTAVNICI PZD PRIJAVILI SEDAM TUŽILACA IZ BANJALUKE

Predstavnici grupe Pravda za Davida podnijeli su Kancelariji disciplinskog tužioca u Sarajevu prijave protiv sedam banjalučkih tužilaca.

Kako su kazali, pritužbe su vezane za “nerad određenih tužilaca” u predmetu ubistva Davida Dragičevića.

“Ove pritužbe su vezane za rad tj. nerad određenih tužilaca koje smo mi već podnosili protiv velikog broja policijskih službenika. Do sada po tim prijavama nije ništa urađeno. Neke prijave su čak pradate i prije skoro gidinu i po dana. Nismo dobili nikakve povratne informacije od tužilaca iz Okružnog javnog tužilaštva iako smo im se obraćali sa raznim upitima. Oni su nam stalno govorili kako je istraga u toku i kako će uskoro biti i tužilačka odluka,” rekao je Ozren Perduv, predstavnik “Pravde za Davida”, prenosi N1.

“Pravda za Davida” podnijela je pritužbe podnesene protiv: Gordana Mijatovića, Tanje Mrđe, Žane Bojić, Saše Labotića,Gorana Rakića, Aleksandra Simonovića i Dalibora Vreće.

“Jedna od tih pet prijava je takođe i prijava protiv Dalibora Vreće koji je tri godine bio postupajući tužilac u predmetu ubistva Davida Dragičevića. Osim niza prekršaja koje je on počinio iz člana 57 zakona o VSTV koje smo mi naveli u ovom postupku, taj čovjek nije uradio ništa povodom predmeta za koji je bio zadužen. Mi očekujemo od Kancelarije disciplinskog tužioca da će sankcionisati ovog tužioca onako kako sleduje. A od Tužilaštva Bosne i Hercegovine koje je preuzelo slučaj ubistva Davida Dragičevića očekujemo krivično gonjenje navedenog tužioca,” kazala je Merlina Ivić.

Iz grupe “Pravda za Davida” podsjetili su da su ranije podnijeli prijave protiv većeg broja policijskih službenika za “protivpravno lišavanje slobode” njihovih članova, a da pomenuti tužioci, tvrde, nisu počinili ništa po tom pitanju.

Previous articleDODIK: INCKOVA OSTAVKA JE BLEF MEĐUNARODNE ZAJEDNICE
Next articleU GRADIŠCI UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA RATNI ZLOČIN