Policija upala u sarajevski klub Trezor, pronašla veću količinu droge i uhapsila dilere

Tokom protekle noći, postupajući po prethodno sačinjenom Operativnom planu, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izvršili su raciju u ugostiteljskom objektu “Trezor” u ulici Kranjčevićeva, područje općine Centar Sarajevo, u kojem je zatečeno oko 100 osoba.

Tom prilikom uhapšeno je osam osoba, i to sedam zbog sumnje da su počinili krivična djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, a jedna zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kod njih je pronađena i privremeno oduzeta određena količina raznih vrsta droge, dok je, također određena količina droge pronađena u objektu kao odbačena, te je izuzeta u sklopu izvršenog uviđaja.

Inače, uviđaj je obavljen po ovlaštenju dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koje je upoznato o svemu i pod čijim nadzorom se nastavlja dalji rad na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela.

Kod jedne osobe je pronađeno hladno oružje i protiv nje će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Tokom navedenih aktivnosti inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, kojima su asistirali policijski službenici u vršenju poslova iz njihove nadležnosti, izdali su odgovornom licu prekršajne naloge sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 7.000 KM, kao i mjeru privremene zabrane rada navedenog objekta, nakon čega je objekat zatvoren.

Osam osoba koje su lišene slobode smještene su u prostorije MUP-a Kantona Sarajevo, te će se tokom dana nad njima izvršiti kriminalistička obrada.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela.

Previous articleVišković posjetio domaćina kojem je stradalo 130 ovaca
Next articleOčekujem da Escobar pojede ćevape i vrati se u Ameriku