Policija potvrdila hapšenje Šmrkala i 15 lica

Policija Republike Srpske potvrdila je jutros tačnost informacije koju sam juče objavio, da je Marko Šmrkalo, savjetnik Milorada Dodika i zamjenik generalnog sekretara Vlade Republike Srpske, da je kod savjetnika pronađeno 0,8 grama kokaina i tableta ekstazija, te da je tokom racije uhapšeno 15 osoba, što je zabrinjavajući podatak, jer pokazuje da je droga veliki problem našeg društva. Vijest koju sam objavio potresla je Vladu, među ministrima i funkcionerima je velika panika, a klupko će tek početi da se razmotava.

Očekujem da premijer i Vlada odmah podnesu ostavku, jer snose odgovornost ne samo za ovu aferu već za sav haos i anarhiju koja vlada u društvu. Ukoliko Vlada ne prihvati moj prijedlog da se izvrši testiranje svih ministara, pomoćnika, savjetnika i poslanika na konzumiranje narkotika, a prvi ću ja da se testiram na sve narkotike i javno objavim rezultate testa, onda će svi u Vladi koji odbiju testiranje i javno objavljivanje rezultata biti sumnjivi i može se smatrati da konzumiraju neku opojnu drogu.

Prenosim u cjelosti Saopštenje Policije Republike Srpske i tekst RTRS-a o ovoj temi.

Racija u Banjaluci; Oduzeta droga, uhapšeno 15 lica
Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka tokom proteklog vikenda izvršili su raciju u tri ugostiteljska objekta u Banjaluci, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Prilikom vršenja operativno taktičke radnje racije zbog posjedovanja opojne droge lišena su slobode tri lica. Kod lica inicijala A.P. iz Banjaluke pronađeno je i oduzeto 0,40 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

Kod lica inicijala M.Š. iz Gradiške kod pronađeno je i oduzeto 0,80 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain i jedna tableta koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ekstazi.

Kod lica I.J. iz Banjaluke pronađeno je i oduzeto 0,83 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Licima D.D. iz Novog Grada, A.Ž., Z.A., D.T. i A.A. iz Banjaluke uručen je prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija, navodi se u saopštenju.

Navedena lica su podvrgnuta ispitivanju na prisustvo alkohola. Tom prilikom je kod lica D.D. utvrđeno 2,22 g/kg alkohola u organizmu, A.Ž. 2,07 g/kg alkohola u organizmu, Z.A. 1,25 g/kg alkohola u organizmu i kod lica D.T. 1,31 g/kg alkohola u organizmu, dok je lice A.A. odbilo da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu.

U jednom ugostiteljskom objektu zatečeno je 11 maloljetnih lica kako konzumiraju alkohol, te su podvrgnuti ispitivanju na prisustvo alkohola. Tom prilikom je kod svih utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, navodi se u saopštenju .

Takođe, u vezi sa tim su vlasniku i konobaru ugostiteljskog objekta uručeni prekršajni nalozi zbog točenja alkohola maloljetnim licima.

O svemu je obaviješten i Centar za socijalni rad Banjaluka čiji radnici su izašli na lice mjesta i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Uručena su još tri prekršajna naloga radnicima ugostiteljskih objekata zbog počinjenog prekršaja Posluživanje alkoholom iz člana 25. Zakona o javnom redu i miru.

Zbog počinjenih krivičnih djela i prekršaja u dane vikenda lišeno je slobode 15 lica
Nebojsa Vukanovic

Previous articleI ovaj drugi avion prodan i nikom ništa
Next articleRadović džentlmenski odgovorio usplahirenoj Gorici Dodik