POGREŠNO JE DA SE RS SUOČI SA EKONOMSKIM SANKCIJAMA ZBOG POLITIKE JEDNOG ČOVJEKA

Potpredsjednik PDP i narodni poslanik Igor Crnadak, kaže da posljednje najave predsjednika SNSD Milorada Dodika vode Republiku Srpsku u provaliju i u sukob sa čitavim svijetom.

Mi sigurno nećemo podržati da Republika Srpska bude izolovana i da budu ugrozeni mir i stabilnost. Vidjeli smo sinoć da Dodikovu totalnu radikalizaciju ne podržavaju čak ni predsjednik Srbije i ruski ministar inostranih poslova sa kojima je razgovarao u Beogradu i koji nisu podržali nijednu od njegovih ekstremnih mjera, rekao je narodni poslanik i potpredsjednik PDP Igor Crnadak.

Crnadak kaže da za PDP nema nikakvog smisla da se o novoj odluci Ustavnog suda BiH raspravlja u Narodnoj skupštini Republike Srpske prije nego što se ispune dva uslova: da NSRS provede raspravu o poštovanju svojih zaključaka o poljoprivrednom zemljištu iz februara 2020. godine i tzv. “Inckovom zakonu” iz ove godine, te da se održi posebna sjednica posvećena javnim nabavkama za vrijeme vanrednog stanja i pandemije korone.

– Očekujem i da predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović podrži raspravu o provođenju zaključaka sa prethodnih sjednica, jer samo tako stavovi Narodne skupštine mogu imati ozbiljnost i čvrstinu. U suprotnom Čubrilović i SNSD će pretvoriti Narodnu skupštinu u igračku čije odluke ne znače ništa – ističe Crnadak.

Crnadak dodaje i da Narodna skupština Republike Srpske treba da hitno da održi posebnu sjednicu posvećenu javnim nabavkama tokom korone, nakon što su pravosudne institucije Republike Srpske pokrenule akcije protiv milionske pljačke narodnog novca, u kojima je već uhapšeno šest osoba.

– Narod u Republici Srpskoj je razočaran što su se pojedinci iz vrha vlasti bogatili dok smo bili zaključani i dok su mnogi izgubili živote u borbi sa koronom. Mora se saznati puna istina o tome ko je zaradio i koliko na javnim nabavkama tokom vanrednog stanja – kaže Crnadak.

On ističe da bi bilo pogrešno da se Republika Srpska suoči sa ekonomskim sankcijama međunarodne zajednice zbog politike jednog čovjeka, ali da je danas to veoma realna mogućnost.

– Nadam se da do toga neće doći, jer narod u Republici Srpskoj već sada veoma teško živi upravo zbog SNSD-ovog režima i bilo bi nepravedno da se narod dodatno kažnjava – kaže Crnadak.

On kaže da će opozicija na sljedećim izborima nastupiti sa zajedničkim kandidatima za pozicije predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedniptva BiH, iako SNSD i dalje radi sve što može da ugrozi jedinstvo opozicije.

– Imena ćemo imati uskoro, ali je najvažnije da se svakim danom sve više osjeti želja za promjenama u svakom dijelu Republike Srpske. SNSD gradonačelnik u Prijedoru je pokazao lice SNSD režima na način koji svako razumije i morao je otići pod pritiskom javnosti. U Prijedoru će se uskoro postići dogovor o zajedničkom kandidatu i na prijevremenim izborima SNSD će doživjeti težak poraz – zaključuje Crnadak.

Previous articleEXITOVA ŽURKA NA ČUVENOM AMSTERDAM DANCE EVENTU
Next articleFINGIRANJE SAOBRAĆAJNIH NEZGODA: OŠTEĆENO NEKOLIKO OSIGURAVAJUĆIH KUĆA