OD KURCA PORUKA: ZAKLJUČAVANJE SAMO ZA NEVAKCINISANE

“Oštrije mjere na jesen” Kurc najavio zaključavanje samo za nevakcinisane protiv korone

epa08820219 Austrian Chancellor Sebastian Kurz speaks during a press conference at the Austrian Chancellery in Vienna, Austria, 14 November 2020. The Austrian government announces to tighten and extend the current lockdown to slow down the ongoing pandemic of the COVID-19 disease caused by the SARS-CoV-2 coronavirus. Stricter measures include restrictions concerning the movement of individuals and the closing of all non essential businesses and educational institutions. EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc najavio je težište korona mjera za jesen, koje predviđa da više neće biti opšteg zaključavanja, već samo “zaštitnih mjera” za nevakcinisane, da je cilj povećanje spremnosti na vakcinaciju, i više kontrola, uz otvorene škole.
Kurc je, za ORF, objasnio da se više neće pratiti nedjeljna incidencija kao indikativna vrijednost na osnovu koje će biti preduzimane mjere, kao što je to bilo do sada.

Umjesto toga pratiće se ubuduće popunjenost kapaciteta na intenzivnoj njezi.
Objasnio je da je izrađen plan mjera koje će biti primenjene od dostizanja određenog kapaciteta.

Što se zaključavanja tiče Kurc je poručio da, ukoliko budu potrebne “zaštitne mjere”, one više neće biti za cijelu zemlju, već samo za nevakcinisane.

Kada je reč o vakcinaciji on je najavio da želi da se nastavi davanje treće doze, i da ostaje cilj da se poveća stopa vakcinisanosti stanovništva.

Takođe je najavio jačanje kontrola, i to ne samo kako bi se ljudi naveli da se vakcinišu, već zato što ima sve više lažnih sertifikata o vakcinaciji, a i ne poštuju se svuda korona pravila.

Upitan za škole Kurc je istakao da će one ostati otvorene.

Rekao je da želi po svaku cijenu da spreči novo zaključavanje i prelazak na nastavu od kuće.

– Ukoliko to bude neophodno nastavićemo nakon početka školske godine uspešan koncept trećeg talasa sa intenzivnim testiranjem – poručio je on.

Previous articleRADIMO NA SLUČAJU PALAS VEĆ MJESECIMA
Next articleOPET ISTA PRIČA, SAD SVI IZ DNS-a ORLOVAČA PREŠLI U SNSD