Objavljena SMS prepiska ucjena! Begić zatražio saslušanje ćerke Milorada Dodika

Ivan Begić, čiji privatni video je objavljen nedavno, podnio je krivičnu prijavu protiv urednika informativnog programa Alternativne televizije Banjaluka, Nenada Trbića, direktora te televizije, Srđana Kevca, i Milana Šekare, urednika portala atvbl.com. Prijava je, kako se u njoj navodi, podnesena zbog krivičnih djela povreda ravnopravnosti građana, izlaganje opasnosti, neovlašteno korištenje ličnih podataka i javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, a u vezi sa krivičnim djelom ucjena.

Advokati koji zastupaju Begića zatražili su od ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske da budu dostavljena imena policajaca koji su vršili službene radnje kao i spisak preduzetih službenih aktivnosti, nakon prijavljivanja ucjene preko SMS poruka koje je Begić prijavio u septembru. Od Tužilaštva je, kako piše Gerila.info, traženo i da dostavi spisak do sada u ovom predmetu preduzetih aktivnosti.

Isti izvor navodi i to da se znaju imena osba koje su slala poruke Begiću zahtjevajući prvo 500.000 a zatim i 1,5 miliona eura u zamjenu za neobjavljivanje eksplicitnog privatnog video sadržaja koji ga kompromituje, te da iste osobe vode i neke od novootvorenih internet sajtova na kojima se objavljuju prorežimski tekstovi i saopštenja.

Gerila.info je objavila i SMS prepisku.

Pogledajte cijelu prepisku https://www.gerila.info/wp-content/uploads/2021/12/BEGIC-SVE-2-scaled.jpg

Begić je, kao je potvrdio za Gerila.info, tražio da Tužilaštvo kao svjedoke sasluša Goricu Dodik, kćerku Milorada Dodika, Dragoslava Topića, odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka i Mladena Ilića, SNSD-ovog predsjednika Skupštine grada Banjaluka, zbog toga što su oni na društvenim mrežama najavljivali objavljivanje spornog video snimka.

Previous articlePozvali nadležne u zemlji, ali i međunarodnu zajednicu, na odgovornost i djelovanje.
Next articleNešić pozvao partnere na sastanak, ali oni nisu mnogo zainteresovani