NOVI DETALJI OKO PRIJETNJE STANIVUKOVIĆU

Da bi prikrili da su u nedjelju uveče vrijeđali i prijetili gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću, osumnjičeni Danilo Đukić i Nikola Mihajlović su ugasili Viber grupu i izbrisali sve poruke, saznaje Srpskainfo.

Novi detalji oko prijetnji gradonačelniku Banjaluke: Prema našim saznanjima, njih dvojica su tek drugi dan shvatili šta su uradili, pa su pokušali prikriti dokaze.

Podsjetimo, Đukić i Mihajlović su u ponedjeljak ujutru uhapšeni nakon što je Stanivuković u Policijskoj upravi Banjaluka podnio prijavu protiv nepoznatih osoba koje su mu prijetile. Tom prilikom, Đukić je poslao sliku na kojoj je go do pojasa i u ruci drži pištolj, a ispod slike je napisao „Draško ubići te“.

Ubrzo nakon prijave policija je privela Đukića i Mihajlovića i oni su zadržani u policiji do danas, poslije čega su uz saglasnost dežurnog tužioca pušteni da se u nastavka predmeta brane sa slobode.

Izvor Srpskainfo pojasnio je da su brisanjem poruka i gašenjem grupe, pokušali prikriti dokaze, ali da im to nije pošlo za rukom.

– Ujutru kada su vidjeli da je objavljena informacija da su prijetili Stanivukoviću, odlučili su da pokušaju da unište dokaze. Mihajlović je bio administrator grupe i on ju je izbrisao, kao i slike koje su slali. Međutim, to im nije pomoglo, jer su inspektori već bili zadokumentovali njihove poruke – kaže naš sagovornik.

On dodaje da su oni u ponedjeljak ujutru privedeni i ispitani na sve okolnosti.

– Tokom ispitivanja, njih dvojica su priznali da su slali sporne poruke, ali su tvrdili da su gradonačelnika ubacili u grupu kako bi ostvarili konverzaciju sa njim i da im nije bila namjera da mu prijete – istako je izvor Srpskainfo.

Međutim, kako smo ranije objavili, u prepisci u ovoj grupi vidi se da su vrijeđali i prijeteli Stanivukoviću.

Danilo Đukić je sin Sergeja Đukića, inženjera zaduženog za ITS i kontrolu kvaliteta u JP „Autoputevi Republike Srpske“, a i njegovo ime se spominje u prepisci u ovoj grupi.

Sve je počelo u nedjelju u kasnim večernjim časovima kada su se Đukić i Mihajlović sa prijateljima dopisivali u svojoj grupi na Viberu, pod nazivom „UDBA neće pasti“.

Mihajlović je tada ubacio Stanivukovića u njihovu grupu i počeli su slati poruke koje se na njega odnose.

Između ostalog, Mihajlović tada piše kako Danilo ima pištolj, zatim šalje poruku u kojoj spominje Stanivukovića i Sergeja Đukića i kako neko treba ići na robiju. Tada Danilo Đukić šalje sliku sa pištoljem i prijeteću poruku.

Potom Mihajlović šalje poruku u kojoj pita gradonačelnika Banjaluke da li mu je poznato ime Sergeja Đukića.

„Jel ti poznato to ime, ukrao hektar asfalta na autoputu „9. Januar“. Kupio sinu pištolj“.

Zatim na ove poruke odgovara Đukić, koji piše: „Lažžž Draško, ne vjeruj Mihajlovićima, Draškooo“.

Mihajlović je tada napisao poruku „Mrš Draško levatino“ i zatim Stanivukovića izbacio iz grupe.

Ove poruke su kod gradonačelnika Banjaluke izazvale osjećaj straha, zbog čega je cijeli slučaj prijavio policiji.

Stanivuković je i ranije imao prijetnje zbog kojih je morala reagovati policija. On je i početkom februara ove godine prijavio policiji da je dobio prijetnju. Tada je u Gradsku upravu došao Radoslav Ćosić i na zahtjevu za razgovor sa gradonačelnikom ostavio prijetnju.

Stanivuković je ovo ozbiljno shvatio i sve prijavio policiji koja je ubrzo uhapsila Ćosića. Nakon kriminalističke obrade, on je tada sproveden na Kliniku za psihijatriju UKC Republike Srpske.

Previous articlePORODICE UMRLIH NA RESPIRATORU PODNIJELE PRIJAVE PROTIV INSTITUCIJA
Next articleSUDAR KOD KONJICA: POVRIJEĐENO OSAM OSOBA