Nešić opet nešto brljezga protiv Dodika KOKANO

Ništa više ne potvrđuje tezu o tome da se predsjednik SNSD, Milorad Dodik, sjeti nacionalnog interesa samo kada je to u interesu njegove stranke, od činjenice da u trenutku kada poziva na nacionalno jedinstvo, mjesto predsjednika Narodne skupštine prepušta svom članu.

Poručio je ovo danas lider DNS, Nenad Nešić komentarišući odluku predsjednika NSRS, Nedeljka Čubrilovića da privremeno prenese svoja ovlaštenja na potpredsjednika parlamenta, Denisa Šulića iz SNSD.

– Da mu je iskreno stalo do jedinstva, u času koji on ocjenjuje kritičnim, Čubrilović bi bio mjenjan od strane nekog iz neke druge političke stranke. „Država to sam ja“ – rekao je davno Luj XIV, a čini se da je ova rečenica zvijezda vodilja Milorada Dodika koji sanja jednopartijski sistem. Nakon što je Čubrilović prenio svoja ovlašćenja na Šulića iz SNSD po prvi put u istoriji imamo da su na svim ključnim funkcijama u Republici Srpskoj ljudi iz iste partije – kaže Nešić.

On ističe da ovo samo još jednom potvrđuje ono što govori DNS, a to je da “vladajuća koalicija i nije nikakva koalicija nekoliko suverenih partnera, već skup frakcija SNSD sa jednim šefom, Dodikom”.

– A tamo gdje vlada jednoumlje, ideje i napredak dižu ruke i bježe glavom bez obzira. Zato mi ne smijemo dići ruke od borbe protiv ovog nenarodnog režima. Opozicija na ovu situaciju treba da odgovori složno i jedinstvenom listom na svim nivoima, koju čine suvereni i ravnopravni partneri. Sljedeće godine ćemo srušiti Dodikov san o jednopartijskom sistemu, u to sam uvjeren – ističe Nešić.

On dodaje da će narod Republike Srpske dobiti svoju pobjedu. Na narednim izborima, kako navodi Nešić, biraće između svoje djece i SNSD.

– Nemaju šansu – poručio je Nešić.

Izvor: Srpskainfo.com

Previous articleNisu prihvaćeni zahtjevi, rudari prenoćili ispred Vlade FBiH
Next articleU KOZARSKOM VJESNIKU objavljen oglas o prodaji gradskog zemljišta u Trebinju