MAJKA MONSTRUM


Ostavila bebu samu u stanu, dok joj je kći umirala od gladi, ona je danima slavila svoj 18. rođendan

Nadzorne kamere snimile je kako se išetala iz zgrade, nakon šest dana je nazvala hitnu jer se ‘beba ne može probuditi’
Verphy Kudi optužena je za UBISTVO ih nehaja u decembru 2019., nakon što je njezina malen kći Asiah umrla u njihovom stanu u britanskom Brightonu. Majku, kojoj je sada 19 godina, snimile su nadzorne kamere kako izlazi iz svoje zgrade na svoj 18. rođendan. Vratila se nakon šest dana.

Podaci koje je prikupila policija Sussex pokazuju da to vrijeme provela partijajući u Londonu, Coventryju i Solihullu, prenosi Sun Kad se vratila kući, Kudi je nazvala hitnu jer se njena beba neće probuditi. Mala Asiah prebačena je u dječju bolnicu Royal Alexandra u Brightonu, ali doktori su mogli samo proglasiti smrt.

Obdukcija i kasniji daljnji forenzički testovi otkrili su da je Asiah umrla od zanemarivanja.

Ridala na sudu
Kudi, koji je ridala na optuženičkoj klupi na suda, izjasnila se krivom za ubistvo iz nehaja. Suđenje je zakazano kasnije ove godine, no majka je priznala i tužiteljstvo je prihvatilo njen iskaz.

Na kratkom ročištu nisu otkriveni daljnji detalji kojima bi se razjasnilo kako je moguće da je beba toliko dugo ostala sama.

Pod nadzorom, ali bez socijalnog radnika
U vrijeme ubistva Kudi je živjela u socijalnim stanovima za mlade porodice gradskog vijeća Brightona i Hovea. Osoblje jedinice pozvalo je policiju kada su pregledali snimke nadzornih kamera nakon djetetove smrti. Asiah je bila pod nadzorom službe za zaštitu djece, ali u trenutku smrti malenoj Asiah nije bila dodjeljena socijalna radnica.

‘Moja kćer je nestala’
“Moje srce je slomljeno”, rekao je nakon ročišta djed ubijene bebe i otac osuđene Kudi Muba Kudi, (59). “Moja kćer je nestala. Nestala je još otkako je napunila 14 godina”

Previous articleAPOKALIPTIČNA NAJAVA KOJE ĆE ŠOKIRATI MNOGE
Next articleKARLEUŠA POZIRALA U KUPAĆEM