Ljubiša Petrović oštro odgovorio Dodiku

Dodik je komentarisao susret Džaferovića i gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića. Govorio je o tome zašto član Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda nije zaslužio dobrodošlicu.

“Ova posjeta Džaferovića je još jedan pokazatelj koliko nisko se palo. Nije sporno da posjeti bošnjačku zajednicu, ali doći u lokalnu zajednicu s takvim gostoprimstvom je sasvim nova praksa. Pogotovo u uslovima kada je Džaferović izbjegao da kao svjedok zločina, a bio je dužan da to spriječi, to nije radio prema ljudima Vozuće”, tvrdi Dodik.

Pozvao se na navodni policijski zapisnik za kojeg je istakao da je u njemu sadržano to da je Džaferović bio svjedok zločina.

“Postoji zapisnik policije, njegove policije, jer je on bio načelnik centra u Zenici, u kojem se kaže da je Džaferovića, putujući tuda nekud, zaustavila grupa mudžahedina, koji su ispred njega odsjekli glave srpskim zarobljenicima, a da on nije ni reagovao. Čak nije ni prijavio takvo nešto”, rekao je.

Grad Bijeljina je grad čija su vrata otvorena za saradnju sa svima, a ja kao gradonačelnik nemam problem da se sastanem sa svakim s kime se može postići dogovor za dobrobit naroda Semberije, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

“Huškačka retorika nikada neće biti moj nivo, već dogovor koji će donijeti benefit u smislu normalizacije odnosa i poboljšanja kvaliteta života građana”, dodao je on.

“Danas sam kao domaćin i izabrani predstavnik grada Bijeljina razgovarao sa Dodikovim kolegom Džaferovićem i jedan pun sat dijelio sto sa delegacijom DŽaferovića, dok Milorad Dodik svakodnevno dijeli kancelariju i sjedi pored Džaferovića. Meni lično više znači stav Aleksandra Vučića, da će poštovati sve dogovore koje u BiH postignu sva tri naroda, nego stav Milorada Dodika”, istakao je Petrović.

On kaže da su postignuti bitni dogovori za grad Bijeljinu i njene građanke i građane, a upravo je to bila i poenta sastanka.

“Narod neću djeliti nikada, jer mi nisu potrebni jeftini politički poeni, samo konkretni rezultati. Da li je to (ne)patriotski čin?! Ako je već slušati današnje konotacije i etiketiranje Gradske uprave onda ne preostaje ništa drugo ni Miloradu Dodiku nego da raskine koaliciju sa SDA na svim nivoima”, kaže Petrović.

Naglašava da dvostruki aršini i politika „od slučaja do slučaja“ nisu ništa novo od vrha SNSD‐a, ali u cjelokupnom napadu na mene i grad Bijeljinu osjeti se veliki žal Milorada Dodika što SNSD nije uspio da obmane narod Semberije i pokori ono što se pokoriti ne da.

Podsjetimo, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović susreo se juče s gradonačelnikom Bijeljine Ljubišom Petrovićem s kojim je razgovarao o svim aktuelnim pitanjima, uključujući pitanje povratnika i njihovih prava.

Nakon sastanka Džaferović je na pres-konferenciji zahvalio gradonačelniku na svemu što čini u Bijeljini kada je u pitanju briga o povratnicima o čemu je od ranije upoznat.

On to čini, kaže Džaferović, vodeći računa o svakom građaninu Bijeljine što bi trebao da čini svaki, ne samo čelnik lokalne zajednice, nego i svaki funkcioner u BiH.

Džaferović je pozvao sve načelnike u BiH, kao i sve rukovodioce drugih nivoa vlasti da vode računa posebno o povratnicima kao i ravnopravnosti svih građana koji žive u BiH.

Kaže i da je jednako važno da se svaka lokalna zajednica razvija, a gradonačelnik Bijeljine upoznao ga je s nekoliko razvojnih projekta koji se realiziraju u toj općini i koji će biti realizirani u budućnosti.

Previous articleKolika je realna plata za policijskog službenika u BiH?
Next articlePorodilje u Banjaluci od danas mogu predati zahtjev za isplatu novčane podrške