Konakoviću stigao odgovor iz Tužilaštva KS: Provjeravamo diplomu Sebije Izetbegović iz Zagreba

Predmet nije komplikovan, odugovlačenje je suspektno i još jednom ukazuje na moguće uplitanje politike u rad Tužilaštva, naveo je Konaković

Lider Naroda i pravde te zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Elmedin Konaković nekoliko je puta je do sada tražio od kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo da ga obavjeste o tome dokle se stiglo s provjerom diplome direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

– Predmet nije komplikovan, odugovlačenje je suspektno i još jednom ukazuje na moguće uplitanje politike u rad Tužilaštva kojim rukovodite, a čemu smo nekoliko puta do sada svjedočili – piše, između ostalog, u inicijativi koju je Konaković uputio Sabini Sarajliji, glavnoj tužiteljici.

– Kantonalno tužilaštvo KS u skladu s odredbama Zakona o krivičnom postupku F BiH, poduzima potrebne radnje u cilju provjere vjerodostojnosti isprava vezanih za postdiplomski studij prof. dr. Sebije Izetbegović na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, u cilju utvrđivanja da li je u konkretnom postupku izvršeno krivično dijelo propisano Krivičnim zakonon F BiH – piše u odgovoru koji je potpisala tužiteljica Sarajlija.

Dalje se navodi, s obzirom na to da u konkretnom predmetu nije donesena konačna tužilačka odluka, ovo Tužilaštvo, a cijeneći odredbe Zakona o krivičnom postupku F BiH, nije u mogućnosti davati više informacija.

Previous articleZdravstveni radnici u Prijedoru najavili proteste
Next articleElektroprivreda BiH: Gubici preduzeća u sljedećoj godini mogli bi biti 85 miliona KM