Ko je u stvari Aleksandar Bradić?

Prijedor u posljednje vrijeme ne miruje kada je riječ o dešavanjima na političkoj sceni. Afere, prijevremeni izbori, isključivanja iz stranaka, nagovještaji otvaranja novih afera, samo su jedan dio onoga što se dešava i što će tek uslijediti.

U moru informacija koje variraju od skandaloznih do spektakularnih, do naše redakcije je došla i jedna izuzetno zanimljiva priča. Zanimljiva iz više aspekata.

Ovom prilikom želimo da postavimo nekoliko pitanja vezanih za gospodina Aleksandra Bradića, inače aktuelnog načelnika inspekcijskih poslova u gradu Prijedoru.
Pitanje je izuzetno osnovano: kako je (do juče) anonimni gospodin postao jedan od nezamjenjivih šrafova, ne samo u svojoj političkoj stranci (gdje je potpredsjednik gradskog odbora), nego i u gradskoj administraciji gdje je imenovan na jednu od najvažnijih funkcija. Da li je to slučajno?

Možda se odgovor na navedena pitanja nalazi u informacijama koje su došle i do naše redakcije, a tiču se tvrdnje da je dotična osoba član ili ima drugi oblik veze sa bezbjedonosnim službama u Srbiji, u kojima je jedan od važnijih operativaca.Redakcija našeg portala je u posjedu i određenih fotografija koje bi mogleda potvrde ove navode.

Postoje i indicije da je Bradić došao do informacija o spremanju protesta opozicije, koji su imale za cilj da natjeraju na ostavku sad već bivšeg gradonačelnika Pavlovića, te je iste spriječio.

Takođe, previše slučajnosti ima i u tome da se dotični gospodin u vrijeme ustoličenja Mitropolita u Crnoj Gori našao baš na Cetinju, i to slučajno, kao i na Kosovu za vrijeme krize prouzrokovene skidanjem tablica od strane Kosovske specijalne policije.

Praksa je pokazala da previše slučajnosti, u ovakvim slučajevima, ukazuju na to da postoji opravdan razlog za navedene tvrdnje.

“To je plod nečije mašte i kuloarskih priča”, kratko nam je izjavio Bradić tokom telefonskog razgovora, dok je (pazite sad) bio u Srbiji.

Šta je zapravo istina i da li je tačna ona narodna da “gdje ima dima, ima i vatre”, otkrićemo u jednom od narednih tekstova.

Previous articleRusija prekida diplomatske odnose sa NATO-om! Lavrov se hitno oglasio
Next articleOglasila se Njemačka na odluku Rusije da zatvori misiju pri NATO