JE LI SARAJEVO POSTALO DOLINA HEROINA

Konaković upitao tužiteljicu Sarjlić o vezi vođa narko mafije i direktora OSA-e

Riječ je o slučaju u kojem su krim-inspektori MUP-a KS zabilježili razgovore vođa narko-mafije koji su u toku tih razgovora govore o povezanosti s političkim krugovima i kompromutaciji nekoliko visoko ranigiranih osoba u sigurnosnom sistemu, prije svega direktora OSA-e

8. Septembra 2021.

Pitanja za glavnu tužiteljicu Tužilaštva KS Sabinu Sarajliju na sjednici Skupštine KS imao je i zastupnik Elmedin Konaković.

On je postavio nekoliko šokantnih pitanja.

“Delikatna su pitanja, da nema imuniteta ovo vas ne bih mogao pitati. Godinama smo čekali epilog jedne zastrašujuće priče. Riječ je o slučaju u kojem su krim-inspektori MUP-a KS zabilježili razgovore vođa narko-mafije koji su u toku tih razgovora govore o povezanosti s političkim krugovima i kompromutaciji nekoliko visoko rangiranih osoba u sigurnosnom sistemu, prije svega direktora OSA-e. Nakon tih informacija tadašnji komesara Halilović te ljude koji su radili na slučaju, nakon što im je direktor OSA-e ukinuo pristup informacija, ostavio bez posla. Da li ste s tim predmetom upoznati? Dešavali se tu nešto ili je doživio završetke u ladicama”, pitao je Konaković dodajući pitanje kakvi su uopće rezultati Tužilaštva o zapljeni narkotika.

“Treće pitanje da li ste upoznati s predmetom Kapidžić u kojem je taj predmet doživio i sudski epilog, a porodica kaže da je momak ubijen. Oni kažu da je napravljeno nekoliko propusta. Da li je tačno da nije vještačeno vozilo u tom slučaju i da li je tačno da je optuženi počinio navodno samoubistvo tako da je dva puta sebi pucao u glavu. Da li je to tačno? Dakle dva puta”, naveo je Konaković.

Tužiteljica Sarajlija kazala je da s prvim predmetom nije upoznata, dok je za drugi rekla da ga ne može komentirati jer je još ‘živ’.

(TBT)

Previous articleANGELA MERKEL STIŽE NA ZAPADNI BALKAN: SASTANCI U BEOGRADU I TIRANI
Next articleISTRAŽIVANJA POKAZALA DA KUPOVINA HODŽA I SVEŠTENIKA KOČE POMIRENJE U BIH