IVANIĆ O OPTUŽBAMA ZA VOJNU VJEŽBU: DODIK SE UPLEO U SOPSTVENE LAŽI

Počasni predsjednik PDP i bivši srpski član Predsjedništva BiH oštro je danas odgovorio Miloradu Dodiku na optužbe da je njegovom odlukom dozvoljena vojna vježba u Banjaluci.

“Na početku želim da se izvinim javnosti Republike Srpske zbog rječnika koji mi inače nije svojstven i za kakav sam se uvijek svojim primjerom trudio da ne dominira javnim prostorom, ali sa nekim ljudima se očigledno ne može drugačije. Zatim ću reći jednu jedinu istinu – Milorad Dodik je najobičnija seoska lažovčina, koji se upetljao u vlastite kučine i laži, pokušavajući na druge svaliti odgovornost za svoje postupke,” rekao je Ivanić, reagujući na izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da američka vojska izvodi vojnu vježbu po oduluci Ivanića.

Ivanić kaže da nema nijedne odluke koju je donio, a tiče se vježbe na Manjači.

“Da postoji, ne sumnjam da bi je Dodik odavno predstavio javnosti,” kategoričan je Ivanić.

On kaže da je sve jasnije koliko je Dodik obmanjivao srpski narod:

“Istorija će pokazati i da je zahtjev za članstvo u NATO podnio Dodik, da u on u NATO štab šalje Godišnje nacionalne planove za članstvo, odnosno ANP ili Program reformi, kako mu tepaju i da je on doveo američke vojnike da marširaju Manjačom. U tome mu nikakve laži neće pomoći,” kaže Ivanić.

Ivanić ističe da laži pokazuju Dodikovu političku nemoć:

“Ali ako je sam sebe uvjerio u svoje laži, onda to više nema puno veze sa politikom, nego je to već slučaj za medicinu. Nažalost, u toj fazi završe svi diktatori koji sebi daju božansku ulogu i značaj, a Dodik je to sebi umislio,” zaključuje Ivanić.

Podsjećamo, predsjedavajući Predsjedništva BiH izjavio je juče da je ”američke vojnike na Manjaču doveo Mladen Ivanić svojom odlukom.”

”Ne znam što nisu pitali njega zašto je pristao na to, jer znam da znaju da je on dao saglasnost. Ono što prećutkuju jeste da se u vježbi, koju lažno kritikuju, ne koristi oružje koje je bilo planirano, na šta je Ivanić takođe pristao, a Dodik spriječio,” istakao je Dodik.

Previous articleTRIVIĆ: PROSLAVA MATURA U GRUPAMA DO 30 OSOBA
Next articleMISTERIOZNA BOLEST U BIJELOJ KUĆI