I STANIVUKOVIĆ POD LUPOM KORUPCIJE: FIRMA “PERFECT CLEAN” DOBIJA POSLOVE GRADSKE ADMINISTRACIJE

Banjalučka Gradska uprava dodijelila je preduzeću “Perfect clean” iz Banjaluke u vlasništvu porodice Jelenka Lolića, porodičnog prijatelja i dugogodišnjeg poslovnog partnera Dragana Stanivukovića, oca gradonačelnika Draška Stanivukovića, poslove vrijedne 124.412,96 KM.


Radi se o nabavci materijalno tehničkih sredstava za potrebe masovne vakcinacije stanovništva i nabavku zaštitinih maski.

Osnovna djelatnost preduzeća “Perfect clean” je čišćenje zgrada, a prema podacima iz APIF-a kao osnivači se vode članovi Lolićeve porodice.

Ta firma kao jedini ponuđač, a čiji je direktor Nikola Lolić, posao od 119.732.96 KM za nabavku materijalno-tehničkih sredstava za potrebe vakcinacije dobila je pregovaračkim postupkom, i to bez objavljivanja obavještenja o nabavci.

“Zaključkom Gradskog štaba za vanredne situacije od 22.03.2021. godine utvrđeno je da treba izvršiti sve pripremne radnje za masovnu vakcinaciju stanovništva, a što uključuje što hitnije provođenje postupka javne nabavke materijalno tehničkih sredstava za proces vakcinacije”, navodi se u obrazloženju tenderske dokumentacije.

Poziv za podnošenje ponude bio je upućen i preduzećima „SET“ d.o.o. Prnjavor i „ŠARIĆ PROMET“ d.o.o. Banjaluka, a rok za dostavljanje ponuda bio je tri dana – od 26. do 29. marta 2021. godine.

Mjesec dana kasnije, preduzeće “Perfect clean” dobilo je i drugi posao od Gradske uprave. Izabrano je za nabavku zaštitinih maski, a posao vrijedan 4.680 maraka sklopljen je direktnim sporazumom.

Jelenko Lolić, čiji su članovi porodice vlasnici preduzeća “Perfect clean”, do 2019. godine sa Draganom Stanivukovićem bio je u suvlasništvu nad firmom “Financ” koju mu je Stanivuković tada ustupio, uz obrazloženje da ne želi da njegov posao bude prepreka političkom angažmanu njegovog sina.

Za nešto manje od godinu dana, Financ je prodat Mtel-u sa kojim je poslovao od samog početka.

Od 2015. godine, u Financu se kao kosultant vodio i aktuelni savjetnik gradonačelnika Bojan Kresojević.

Do pred kraj prošle godine, zamjenik direktora firme “Keno” bio je upravo Bojan Kresojević koji je kao suvlasnik firme ”Optimum Consulting & Education” do oktobra 2020. u Kenu imao i vlasnički udio.

(BL Portal)

Previous articleDETALJI HAOSA U BETON HALI! NAVIJAČI ZVEZDE NAPALI INSPEKTORE
Next articleHIT! JOKIĆ SE VRTIO KAO BALERINA, NURKIĆ U ŠOKU: NIJE MOGAO DA VJERUJE