Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović nalazi se “pod pratnjom policije” u Zenici. Za svoje hapšenje optužio je SDA.

Ovog trenutka nalazim se u pratnji policijskih službenika koji samo ispunjavaju zadatke koje su pred njih postavili kriminalna SDA i kriminalni dijelovi Tužilaštva. Moje spektakularno i filmsko privođenje, režirali su bolesni umovi među kojima ima kvarnih političara, tužilaca i novinara na čije sam vas djelovanje u ovih pet godina bezbroj puta upozoravao”, napisao je Kasumović.
Kako smo objavili, jutrošnja akcija SIPA-e rezultat je višemjesečne istrage protiv Kasumovića i drugih koji su osumnjičeni za krivična djela koja se dovode u vezi s poslovanjem Zenicatransa.

AFERA ZENICATRANS
Akcija SIPA-e u Zenici, na meti gradonačelnik Fuad Kasumović i saradnici
Kasumović tvrdi da se radi o politički montiranom procesu, “s obzirom da je Gradska uprava stotinjak metara od Tužilaštva ZDK, Suda i MUP-a”.

“Ako je istražiteljima trebala bilo kakva izjava, mogli su me pozvati. Odazvao bih se, kao što sam radio i desetine puta ranije tokom svoga gradonačelničkog mandata. Međutim, kriminalna SDA igra na kartu izazivanja pažnje javnosti koju uz pomoć plaćenih novinara i botova pokušavaju okrenuti protiv Fuada Kasumovića jer u mojoj pravednoj i jednostavnoj politici, vide jedinu prijetnju za gubitak vlasti u ZE-DO kantonu”, tvrdi gradonačelnik Zenice.

Dodao je da je ovo napisao jer je znao šta SDA priprema.

“Cijeli grad o ovome priča još od prošlogodišnjih izbora kada su SDA novinari putem javnih servisa, lokalnih portala i zvaničnih SDA – lažnih Facebook profila koje vode plaćenici i dobro instruisani botovi, plasirali informacije da ću biti uhapšen”, naveo je između ostalog u svom postu.

Potm je za sebe ustvrdio da je “moralna vertikala”.

“Cijenjene Zeničanke i Zeničani, Bosanci i Hercegovci, međunarodni zvaničnici u BiH, ja Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, moralna sam vertikala i nikakvim kriminalom nikada se nisam bavio. Ovdje se radi o borbi dobra i zla koje i na ovaj način pokušava prikriti SDA kriminal, kako bi se i mojim privođenjem skrenula pažnja sa njihovih afera ‘Diploma’, ‘Respiratori’… kao i poteza kriminalne kantonalne Vlade”, navodi Kasumović.

Previous articleSNSD bojkotuje Skupštinu, koalicioni partneri još važu
Next articleDreni Marin, sudija Okružnog suda u Prijedoru deset mjeseci zatvora